Limburgse MEP Conferentie 2018 dag 3

 • Limburgse MEP Conferentie 2018 dag 3

  Limburgse MEP Conferentie 2018 dag 3

  De dag begon met een heerlijk ontbijt op de abdij. Na het ontbijt werden de  commissies in twee groepen opgedeeld en begonnen de workshops. Op het programma stonden presentaties over Presentation Skills en Lobbyen. De workshop Presentation Skills startte met de klassieke spreektechnieken: ethos, logos en pathos. De beide dames legden ethos uit en lieten de deelnemers dit meteen zelf toepassen d.m.v een kleine presentatie. Vervolgens kwam het begrip ‘powerpose’ aan de orde en nog enkele kleine tips die er voor kunnen zorgen dat je zelfverzekerder voor een groep staat. Toen er werd gevraagd ‘Wie is er allemaal nerveus voor een presentatie?’ stak bijna iedereen zijn/haar hand op. De deelnemers stonden dus open voor alle tips mogelijk en gelukkig hadden de dames er genoeg klaar staan! Het aspect pathos werd uitgelegd aan de hand van een filmpje van een spreker die in 6 minuten op een grappige manier liet zien dat je geen logos nodig hebt om een goed praatje neer te zetten.

  Een van de dames begon een presentatie over biomedische wetenschappen te houden, iets waar de deelnemers even verward door raakten. ‘Kunt u dit ook in het Nederlands vertellen?’ werd na afloop gevraagd. Achteraf werd de presentatie via ethos, logos en pathos beoordeeld. Om uit te leggen dat deze drie ook nodig zijn tijdens de Conferentie, werden ze

  De deelnemers deden goed mee en beantwoorden veel vragen. Echter toen er werd gevraagd wie er een korte speech wilde geven stonden ze met de mond vol tanden, maar met een zetje in de juiste richting was er een deelnemer bereid om dit toch te doen. Na een ijzersterke pitch die een deelnemer uit het publiek gaf, mocht het publiek de ethos, logos, pathos reflectie toepassen.

  Bij de lobbyworkshop van Raphael Lepot legde hij eerst uit wat zijn taak als Public Affairs Advisor is. Na een praatje over de kracht van het MEP vertelde hij hoe hij door een vlaai te geven aan een politicus heeft gelobbyd voor Limburg in het regeerakkoord. Ook schetste hij de verschillende opvattingen die mensen hebben over het werk van een lobbyist en eindigde hij met de werkelijkheid daarvan. Na verschillende tips te geven zoals ‘kies een goed moment’ en ‘heb je praatje klaar staan’ sloot hij af met een vragenrondje.

  Na de laatste commissievergaderingen en de eerste delegatievergadering was het tijd voor het diner. De verschillende delegaties gingen eten bij restaurant Giuseppe of Jules, als voorbereiding op de lobbysessie.

  In de wandelgangen van Rolduc werd vandaag al hier en daar over de resoluties gesproken, maar na de opening van de heer Gulpen was het aan de commissieleden om te lobbyen. Er werd al snel gegrepen naar roze amendementblaadjes en de blauwe blaadjes voor de tekstuele wijzigingen. Waar de een vroeg om verduidelijking van een OC, probeerde de ander een amendement te voorkomen. Sommige commissieleden discussieerden over bepaalde punten in de stoelen van de gemeenteraadsleden, anderen zochten de rust op om met z’n twee een resolutie uit te leggen. Veel deelnemers konden niet genoeg krijgen van het lobbyen en zette het voort in de kelderbar.

  Comments are closed.