Limburgse MEP Conferentie 2018 dag 2

 • Limburgse MEP Conferentie 2018 dag 2

  Limburgse MEP Conferentie 2018 dag 2

   

   

   

   

   

   

   

  De eerste ochtend in Abdij Rolduc verliep ontzettend goed. Ondanks de informele avond van de dag ervoor, waren alle parlementariërs fris en fruitig aanwezig bij het ontbijt.

  Om half negen was het tijd voor het zwaarste gedeelte van vandaag. De langste vergadering van deze week stond gepland. Hoewel het zeer begrijpelijk was dat de deelnemers hier een beetje huiverig voor waren, zijn zij allemaal deze vergaderdag fantastisch doorgekomen. Bij het ochtendkrantje ontvingen ze al een aantal handige tips, waardoor de commissieleden optimaal voorbereid waren. Het goede verloop van de maandag was vooral te danken aan de inzet van de deelnemers zelf! In de mooiste pakken, jurkjes en rokken werd er door iedereen hard aan de resoluties gewerkt.

  Gelukkig was er ook tijd voor een pauze, waarbij de deelnemers mochten genieten van een overheerlijke lunch in de grote eetzaal van de abdij. Iedereen kreeg hier de kans om even bij te komen van de lange vergadering. Tijdens het eten hing er een ontspannen sfeer tussen de commissies, hoewel er aan enkele tafels zelfs nog onder het genot van een heerlijke lunch de discussie voort werd gezet. Wat een motivatie!

  Na de lunch was het tijd om nog even flink te overleggen. De resoluties moesten namelijk voor de avond af zijn. Zowel de IC’s als de OC’s werden nog grondig bekeken, tot het tijd werd om de resoluties af te ronden.

  Het avondprogramma kon beginnen. Met de bus vertrokken de deelnemers, commissievoorzitters en journalisten naar Landgraaf voor een gezellige avond in Snowworld. Niet om te skiën, maar voor heuse teambuilding in de sneeuw. Vooraf werd er nog genoten van een heerlijke barbecue. Dik ingepakt in jassen, truien en handschoenen mochten de deelnemers de piste betreden, waar ze zich per commissie konden inzetten voor verschillende sneeuwspelletjes. Door middel van teamwork, slim spel en handigheid werden de commissieleden van Internationale Handel de winnaars van de avond. De tweede dag van de Conferentie werd afgesloten met een après-ski in Landgraaf, waar de gedelegeerden een dansje hebben gewaagd.

  We kunnen concluderen dat we wederom een zeer productieve dag achter de rug hebben. Zowel de ingeleverde resoluties, als de gezellige informele avond bezorgde de deelnemers een voldaan gevoel. Voor nu; lekker slapen en op naar morgen!

  Comments are closed.