Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 4: De discussies hebben hun climax bereikt

 • Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 4: De discussies hebben hun climax bereikt

  Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 4: De discussies hebben hun climax bereikt

   

  De MEP Conferentie 2015 heeft zijn eindpunt bereikt. Vele jongeren hebben een week lang laten zien dat ze uit het juiste politieke hout gesneden zijn. Na dagenlang vergaderen, discussiëren en belangen behartigen, kon er woensdagochtend een prachtig resolutieboek aan het parlement worden voorgelegd. Dit resolutieboek werd door elke commissie en delegatie kritisch onder de loep genomen.

   

   

   

  Donderdag heeft dan ook de ontknoping plaatsgevonden van de laatste dag van deze Conferentie. Al de resultaten en uitkomsten van de afgelopen week bundelden zich in een Plenaire Vergadering. Hierin werd er gediscussieerd en gestemd over iedere resolutie. In deze vergadering werd al snel duidelijk wat voor een enorme ontwikkeling de deelnemers hebben doorgemaakt de afgelopen week. Bij de behandeling van iedere resolutie ontstonden vurige discussies die rechtstreeks uit Brussel zouden kunnen komen. Niet iedere resolutie is aangenomen, maar dit is niet de essentie van het MEP. Stuk voor stuk heeft iedere deelnemer een leerzaam proces doorgemaakt dat hem of haar de rest van het leven bij zal blijven.

   

  De dag zelf werd in tweeën gesplitst. Het behandelen van de eerste vier resoluties vond plaats in het Gouvernement en voor de behandeling van de overige drie resoluties verplaatsten de deelnemers zich naar het conferentiecentrum MECC. Aan het einde van deze laatste dag werden er nog een aantal afsluitende speeches gehouden. Een van de sprekers was erevoorzitter en oprichter van MEP Limburg, Guy Frints. Hij heeft bekend gemaakt welke deelnemers door mochten gaan naar de Nationale MEP Conferentie. Ook Jonathan Felix, voorzitter van onze werkgroep Alumni sprak de deelnemers toe om het Alumni-netwerk te promoten. Verder inspireerden ook dhr. Ger Koopmans, fractievoorzitter CDA Provinciale Staten van Limburg en Dhr. Joost van den Akker, fractievoorzitter VVD Provinciale Staten Limburg de deelnemers met hun speeches. Tot slot was het aan voorzitter Raoul Rozestraten van Stichting MEP Limburg om de Conferentie officieel te sluiten en de laatste woorden van dank uit te spreken.

   

  Wij als MEP Limburg willen alle deelnemers, commissievoorzitters en journalisten bedanken voor hun inzet de afgelopen week. Zonder jullie zou deze conferentie nooit zo’n succes zijn geworden als dat het is geweest. Ook willen we degenen die deel mogen nemen aan de Nationale MEP Conferentie heel veel succes toewensen. Kom het volgend jaar gewoon weer een kijkje nemen. Wie eenmaal de MEP kriebels heeft, komt er namelijk nooit meer vanaf!

  Comments are closed.