Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 2: Gezelligheid en formaliteit hand in hand

 • Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 2: Gezelligheid en formaliteit hand in hand

  Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 2: Gezelligheid en formaliteit hand in hand

  Discussiëren, knopen doorhakken én plezier maken. Deze dingen stonden centraal tijdens de tweede dag van de Limburgse MEP Conferentie. De zenuwen van de eerste dag maakten al snel plaats voor enthousiasme, wat duidelijk zichtbaar was in de lange commissie-vergaderingen. ’s Ochtends vroeg werd er na het ontbijt een snelle start gemaakt met de uitwerking van de verschillende resoluties. Onder leiding van vakkundige commissievoorzitters bogen de deelnemers zich over Europese vraagstukken die betrekking hadden op onder andere klimaatverandering, euroscepsis en veiligheid op het internet.

  Al snel bleek er geen tijd te zijn voor getreuzel, aangezien de deadline met iedere nieuwe seconde naderde. De resoluties zouden namelijk de volgende ochtend, lees: morgen, al voorgedragen worden aan de Model European Press tijdens een persconferentie. Het is dan ook van essentieel belang dat iedereen zijn of haar resolutie van binnen en buiten kent, aangezien deze hevig onder vuur zal worden genomen. De resolutie-vergaderingen, waarin alle resoluties nog een laatste keer kritisch onder de loep genomen werden, werden in één zitting voltooid die doorging tot aan het diner. Geen enkele gedelegeerde nam genoegen met minder dan perfectie en dit was dan ook terug te zien in de uiteindelijke resoluties.

   

  Om bij te komen van alle hectiek werd er een verkoelend bezoek gebracht aan SnowWorld. Bepakt in dikke winterkledij vertrokken de deelnemers richting Landgraaf. Al spoedig vlogen de eerste sneeuwballen over en weer. Geen commissie wilde voor de andere onder doen en de vriendschappelijke strijd werd dan ook zeer serieus genomen. Rollen door de sneeuw bleek een prettige afwisseling te zijn met het urenlang discussiëren. Na afloop werd de vermoeiende dag afgesloten met een gezellig samenzijn bij de apres ski van SnowWorld. Hier werd snel duidelijk dat er nu al echte MEP-vriendschappen zijn gesloten. Gezelligheid en formaliteit gaan bij het MEP hand in hand.

   

  Woensdag belooft een evenzeer drukke dag te worden. Na een heuse persconferentie en lobby-sessie zullen de commissies nog één laatste keer bijeen komen om zich voor te bereiden op de grote dag die komen zal. De ontknoping komt steeds dichterbij.

  Comments are closed.