Limburgse MEP Conferentie 2014

 • Limburgse MEP Conferentie 2014

  Limburgse MEP Conferentie 2014

  Komende week staat geheel in het teken van de Europese verkiezingen, maar niet alleen in Brussel en Straatsburg buigt men zich over de toekomst van Europa, ook in Limburg is het Europese politiek wat de klok staat. Van 19 mei tot en met 22 mei vindt namelijk de 9e editie van de Limburgse Model European Parliament Conferentie plaats, een simulatie van het Europees Parlement waarbij 80 middelbare scholieren uit zowel Nederlands als Belgisch Limburg transformeren in heuse Europarlementariërs. Europa leeft, sterker dan ooit, ook onder jongeren.

  In de Limburgse MEP Conferentie 2014 staat de slogan “De jeugd heeft de toekomst” centraal en de 9e editie van de Limburgse Conferentie is dan ook volledig afgestemd op de Europese verkiezingen. Zo wordt de leerlingen tijdens de officiële opening in het Gouvernement te Maastricht de mogelijkheid geboden Europees politici Geert van der Varst (PvdA), Joost van den Akker (VVD) en Jeroen Lenaers (CDA) het vuur aan de schenen te leggen in een debat en maken zij kennis met ervaren Europolitica Ria Oomen-Ruijten (CDA). Naast het verstrekken van een beter inzicht over politieke besluitvormingsprocessen stelt de stichting zichzelf ook als doel de sociale en communicatieve vaardigheden van jongeren te bevorderen middels lobby-trainingen en een MEP Press Conference. De afsluiting van de Limburgse Conferentie vindt op 22 mei, de dag van de Europese verkiezingen, onder toezicht van Gouverneur Theo Bovens plaats in het Gouvernement te Maastricht met een plenair debat, waarin de middelbare scholieren hun resoluties presenteren.
  Stichting Model European Parliament Limburg is een jonge, dynamische stichting die zichzelf als doel stelt jonge mensen een beter inzicht geven in de Europese integratie en de werking van de Europese Unie. Als voornaamste middel om dit te bereiken is gekozen voor een simulatiezitting van het Europees Parlement, welke beter bekend staat als de Limburgse MEP Conferentie. Tijdens de Limburgse Conferentie buigen middelbare scholieren uit zowel Nederlands als Belgisch Limburg zich binnen een modelopstelling van het Europees Parlement over verschillende problemen uit de actualiteit van de Europese politiek. De Limburgse MEP Conferentie is een reële kennismaking met de wijze waarop Europa wordt bestuurd. Gestoken in formele kledij en zich bedienend van parlementaire taal, zullen de deelnemers zich volledig in de rol van de Europarlementariërs terwijl zij verblijven in Conferentieoord Rolduc en politieke instanties zoals het Raadhuis van Kerkrade en het Gouvernement te Maastricht aandoen.

  Wilt u graag als toeschouwer de Limburgse MEP Conferentie zelf beleven? Wij heten u tijdens de Officiële Opening, maandag 19 mei van 17:30 tot 19:00 uur, en tijdens het Plenaire Debat en de Officiële Sluiting, donderdag 22 mei van 09:00 tot 17:30 uur, van harte welkom in de Statenzaal van het Gouvernement in Maastricht.

  Heel graag tot dan!

  Persbericht: Europa leeft onder jongeren (Limburgse MEP Conferentie 2014)

  Comments are closed.