Limburgse MEP Conferentie 2013 – Dag 2: Resoluties? Missie volbracht!

 • Limburgse MEP Conferentie 2013 – Dag 2: Resoluties? Missie volbracht!

  Limburgse MEP Conferentie 2013 – Dag 2: Resoluties? Missie volbracht!

  Wat vliegt de tijd! De Limburgse MEP Conferentie 2013 is nog maar nét begonnen en inmiddels hebben de Europarlementariërs in spé de tweede dag alweer overleefd. Een dag die vroeg van start ging, omdat de deelnemers behoorlijk pittige commissievergaderingen te wachten stonden. Een geweldig resultaat bleef dan ook niet uit: In de vroege avond leverden de commissievoorzitters de resoluties al in, hét eindproduct van twee dagen lang intensief vergaderen. Na al deze formaliteiten, hevige debatten en het sluiten van de nodige compromissen was het de hoogste tijd om stoom af te blazen. De avond werd dan ook besloten in het sneeuwparadijs van het zuiden, SnowWorld, om de ideale balans te bereiken tussen formaliteiten en teambuilding.
  In alle vroegte was het voor de deelnemers alweer tijd om zich, uiteraard onder begeleiding van de commissievoorzitter in kwestie, naar de vergaderruimtes begeven. De dinsdag van de Limburgse MEP Conferentie stond namelijk geheel in het teken van de commissievergaderingen. Een aangelegenheid waarbij we terug mogen blikken op de speech van dhr. Frints tijdens de opening. Nogmaals, het is geen schande om je in te leven in je medeparlementariërs en mogelijk je eigen standpunten bij te stellen. Ten slotte is politiek een kwestie van geven en nemen, maar bovenal een ‘kwestie van geduld’.  Uiteindelijk vonden alle commissies toch de ‘gulden middenweg’, waarin zowel de algemene Europese belangen als het deelbelang van de eigen lidstaat in overweging werden genomen onder het motto “goed voor Europa én goed voor de eigen lidstaat”.
  Na de lunchpauze was de opgevoerde tijdsdruk duidelijk voelbaar en de tweede helft van de vergadering stond dan ook geheel in het teken van de puntjes op de ‘i’ zetten. Het was aan de commissies nog een laatste kritische blik te werpen op de resolutie en de allerlaatste knopen door te hakken. Het streven was namelijk dat er aan het einde van de middag een resolutie op tafel lag waar de gehele commissie achter staat en zij vol overtuiging kunnen presenteren tijdens de plenaire zitting. Toen er uiteindelijk een punt gezet werd achter de resoluties, deze de correctievergaderingen ook nog overleefd hadden, konden zowel de deelnemers als de commissievoorzitters en de organisatie opgelucht adem halen. De resoluties waren af, een prestatie om bijzonder trots op te zijn! 
  Stoom afblazen, hoe kun je dat nu beter doen dan in het ijskoude SnowWorld? Na een lange dag van vergaderingen mochten de deelnemers alle spanningen van zich af schudden in dit wonderlijke ijsparadijs. De mantelpakjes, hoge hakken, stropdassen en pakken werden met liefde verruild voor skipakken, handschoenen en uiterst charmante snowboots. Goed ‘ingepakt’ maakten de deelnemers zich nog bibberend op voor een hevige strijd tegen de andere commissies en de commissievoorzitters wilden uiteraard kostte wat kost de prijs in de wacht slepen. Wie wil er ten slotte niet de titel ‘sneeuwpopworstelaar’ van de Limburgse MEP Conferentie 2013 toegewezen krijgen? De commissie Buitenlandse Zaken stak haar overwinning zeker niet onder stoelen of banken, hun overwinning zou gevierd worden. Gelukkig was er genoeg tijd voor een korte overwinnaarsviering in de après-ski bar, waar de deelnemers elkaar nog beter konden leren kennen. Na enkele drankjes keerde het voltallige Parlement voldaan en met ietwat vermoeide glimlachjes op het gezicht terug naar Conferentieoord Rolduc. Klaar om zich op te maken voor de nacht, zodat ze ook de derde dag van de Limburgse MEP Conferentie tot een succes kunnen maken.

  Comments are closed.