Limburgse MEP Conferentie 2012, dag 2: Resoluties en sneeuwplezier

 • Limburgse MEP Conferentie 2012, dag 2: Resoluties en sneeuwplezier

  Limburgse MEP Conferentie 2012, dag 2: Resoluties en sneeuwplezier

  De tweede dag van de Limburgse MEP Conferentie 2012 begon vroeg. Alle parlementariërs verschenen uitgerust aan het ontbijt, vanwege de intensieve dag die voor de boeg stond. Vandaag gingen de commissies verder met vergaderen en het opstellen van een goede resolutie, opdat deze hopelijk wordt aangenomen op de plenaire vergadering van aankomende donderdag. Na het indienen van de resoluties heeft het Parlement een bezoek gebracht aan Snowworld in Landgraaf.

  In het Congrescentrum van Rolduc werden de vergaderingen voortgezet. Met dertien commissieleden, die ieder hun eigen land vertegenwoordigen, is het vanzelfsprekend dat er onenigheid ontstaat. Dit zorgde al vanaf het begin van de dag voor heftige discussies, waar een balans werd gevonden tussen Europese belangen en landsbelang. Geen compromissen werden gesteld zonder concessies te doen. Nadat de lunchpauze was geweest en eenieder zich had voorbereid op de tweede helft van de vergadering, was de spanning van de deadline voelbaar in Rolduc. De laatste knopen moesten worden doorgehakt om op die manier een resolutie op te stellen waar de hele commissie achter staat. De parlementariërs waren opgelucht wanneer ook dit jaar bleek dat alle commissies het voor elkaar hebben gekregen: de resoluties waren af!

  Om alle spanningen van de vergaderingen te laten bezinken was er een informele avond ingepland voor de deelnemers. De mantelrokjes en pakken konden verruild worden voor skibroeken en handschoenen. Na met de bus vertrokken te zijn richting landgraaf, maakten de commissies zich op voor een strijd tegen de andere commissies. De snowboots werden aangetrokken en de fanatieke deelnemers begaven zich in de sneeuw. Met spellen als sneeuwpopworstelen, lederhozenhangen en curling kon de avond getypeerd worden. De commissie Werkgelegenheid en sociale zaken werd hierbij als winnaar van de avond uitgeroepen. Na deze sportieve onderbreking was het tijd voor een drankje in de après-skibar van Snowworld, waar de deelnemers elkaar nog beter konden leren kennen. Vervolgens keerde het hele Parlement heelhuids en met een voldaan gevoel terug naar Rolduc en gingen de deelnemers richting bed om ook uitgerust te kunnen beginnen aan de derde dag van de Limburgse MEP Conferentie 2012.

  Comments are closed.