Limburgse MEP Conferentie 2011 op komst; publiek van harte welkom!

 • Limburgse MEP Conferentie 2011 op komst; publiek van harte welkom!

  Limburgse MEP Conferentie 2011 op komst; publiek van harte welkom!

  Nog een paar dagen en dan is het moment aangebroken: de start van de Limburgse MEP Conferentie 2011! Van maandag 9 t/m donderdag 12 mei zullen Kerkrade en Maastricht in het teken staan van alweer de zesde editie van dit jongeren-simulatieparlement van de Europese Unie: een week waarin jongeren ervaren hoe in Europa besluiten worden genomen, hoe het is om te debatteren, te speechen en te lobbyen.

  Tijdens de Limburgse MEP Conferentie zal er elke dag een nieuwsbericht geplaatst worden op onze website: een leuke en interessante update over de bezigheden van de deelnemers tijdens de conferentie. Tevens zullen er dagelijks de uitgaven van de Model European Press 2011 gepubliceerd worden, samen met een selectie foto’s van de betreffende dag. Ook zijn we dit jaar te volgen via Twitter, Hyves en Facebook, zodat u de gehele conferentie van dag tot dag kunt meebeleven!

     

  Voorafgaand aan de conferentie hebben er op de elf deelnemende middelbare scholen de schoolvoorrondes plaatsgevonden. Hier zijn de deelnemers geselecteerd die aan de conferentie zullen deelnemen. Na de voorrondes hebben de deelnemers zich verdiept in hun eigen vraagstuk en in de te vertegenwoordigen lidstaat (elke school vertegenwoordigt een EU-lidstaat) om zo optimaal voorbereid aan de conferentie te kunnen beginnen.

  Ook het Bestuur , de Ondersteunende Werkgroep en de schoolcoördinatoren van Stichting MEP Limburg hebben weer met veel plezier gewerkt aan de voorbereidingen voor de conferentie, om zo alles goed te laten verlopen. We zijn ervan overtuigd alle deelnemers wederom een afwisselende en interessante conferentie aan te kunnen bieden!

     

  Stichting MEP Limburg nodigt u van harte uit om de volgende programma-onderdelen bij te wonen:

  • Officiële opening Limburgse MEP Conferentie 2011
   Datum:  Maandag 9 mei 
   Tijdstip:  17.30 uur
   Locatie:  Statenzaal van het Gouvernement te Maastricht

  Welkom:
  De heer Jasper Piepers
  Voorzitter Stichting MEP Limburg
  Provinciaal Coördinator Limburg Stichting MEP Nederland

  Sprekers:
  De heer Ron Bonekamp
  Lid College van Bestuur Stichting LVO

  De heer Guy Frints
  Oprichter en erevoorzitter Stichting MEP Limburg

  De heer Raymond Knops
  Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal

  Landenspeeches
  Door de delegatieleiders van de elf Limburgse scholen

  • Officiële sluiting Limburgse MEP Conferentie 2011
  Datum: Donderdag 12 mei
  Tijdstip: 17.00 uur
  Locatie: Statenzaal van het Gouvernement te Maastricht

  Spreker:
  De heer Léon Frissen
  Gouverneur Limburg
  Lid Comité van Aanbeveling Stichting MEP Limburg

  Bekendmaking delegatie Nationale MEP Conferentie 2011:
  De heer Jasper Piepers
  Voorzitter Stichting MEP Limburg
  Provinciaal Coördinator Limburg Stichting MEP Nederland

  Aansluitend zal er ter afsluiting een borrel plaatsvinden in het Gouvernement.

  • Plenaire Vergadering Model European Parliament 2011

  Tevens is alle publiek van harte uitgenodigd voor de behandeling van de resoluties tijdens de plenaire vergadering van het Limburgse Model European Parliament 2011. In de resoluties staan de 'plannen' van de verschillende commissies beschreven: het resultaat van drie dagen intensief vergaderen. Tijdens de plenaire vergadering  beslist het Model European Parliament 2011 bij meerderheid van stemmen over het aannemen dan wel verwerpen van deze resoluties. De plenaire vergadering zal plaatsvinden van 9.00 tot 17.00 uur in de Statenzaal van het Gouvernement te Maastricht.

     

  En ook een week waarin boven alles intensief wordt samengewerkt, en er ook genoeg ruimte is om buiten de formele programma-onderdelen te werken aan een goede samenwerking. Na de voorrondes op de elf deelnemende middelbare scholen, waarbij alle schooldelegaties zijn samengesteld, hebben de deelnemers zich goed voorbereid en kan de conferentie van start gaan!

     

  Comments are closed.