Limburgse MEP Conferentie 2011, dag 2: Formeel & Fun

 • Limburgse MEP Conferentie 2011, dag 2: Formeel & Fun

  Limburgse MEP Conferentie 2011, dag 2: Formeel & Fun

  De dinsdag stond grotendeels in het teken van de commissievergaderingen. Om half negen in de ochtend gingen de commissies verder met hetgeen waar ze maandag al een begin aan hadden gemaakt: het opstellen van hun resolutie. Er werd hard gewerkt om te komen tot sterke compromissen, hopende op een breed draagvlak binnen het parlement.

  Het hebben van draagvlak voor de resoluties is van groot belang. Aan de Limburgse MEP Conferentie nemen namelijk elf verschillende scholen deel, elf verschillende landen vertegenwoordigend. Deze verschillende landsbelangen dienen dan ook goed afgewogen te worden. Waar dit op de eerste dag van de conferentie nog onbekend aandeed, begon het parlement vanochtend aan de vergadering als volleerde parlementariërs.

  De resoluties moesten aan het einde van de middag alweer ingeleverd worden, een deadline die tijdens de lunch tot gespannen gesprekken leidde over het aantal IC’s en OC’s, die de commissies al op papier hadden gezet. Uiteindelijk bleek dat echter nergens voor nodig, daar het niveau van de resoluties ook dit jaar weer erg hoog was.

     

  Na een intensieve dag kon het parlement zich opmaken voor een sportieve uitdaging. De snowboots  en handschoenen werden tevoorschijn gehaald, want de teambuilding van vanavond vond plaats in SnowWorld. Daar was een spellenparcours uitgezet, waar de deelnemers zich even konden uitleven na een lange dag vergaderen en discussiëren. De deelnemers konden zich bewijzen in hun sportieve kwaliteiten  in onder anderen het lederhosenhangen, sneeuwpop sumoworstelen en de liefhebber kon zelfs in een plastic hamsterbal de heuvel opgeduwd worden. Zelfs na deze intensieve spellen was de sneeuwpret nog niet over, in banden werd de heuvel af geracet om de laatste punten binnen te halen. Na deze sportieve avond bleek de Commissie economische en monetaire zaken de beste.

  De avond werd afgesloten met een après-ski in de gezellige bar van SnowWorld, waar de deelnemers de kans kregen elkaar nog beter kennen op persoonlijk vlak. Na deze ontspannende avond kan het parlement er morgen weer vol goede moed ertegenaan.

  Comments are closed.