Limburgse MEP Conferentie 2010 op komst!

 • Limburgse MEP Conferentie 2010 op komst!

  Limburgse MEP Conferentie 2010 op komst!

  Van 31 mei t/m 3 juni 2010 zal er in Kerkrade, Maastricht en Heerlen de vijfde Limburgse Model European Parliament (MEP) Conferentie plaatsvinden. Na een schooltraject op de deelnemende scholen neemt hieraan een selectie leerlingen van elf Limburgse scholen uit het voortgezet onderwijs deel.

  Gedurende de vierdaagse conferentie buigen de afgevaardigden zich binnen een modelopstelling van het Europees Parlement over verschillende problemen uit de actualiteit van de Europese politiek.

  Dagelijks verslag via www.meplimburg.nl

  Om u ook zo goed mogelijk te informeren over het dagelijkse reilen en zijlen tijdens de Limburgse MEP Conferentie 2010 zal dagelijks bij de nieuwsberichten op deze website verslag gedaan worden van de hoogtepunten van de conferentiedag. Daarbij zullen ook alle uitgaven van de Model European Press 2010 van de betreffende dag gepubliceerd worden samen met een selectie foto's , zodat u de gehele conferentie zo optimaal mogelijk van dag tot dag kunt meebeleven.

  Traject voorafgaand aan de Limburgse MEP Conferentie 2010

  De afgelopen maanden hebben volledig in het teken gestaan van voorbereiding, zowel bij de scholen die aangesloten zijn bij het scholennetwerk van Stichting MEP Limburg als bij het bestuur en de Ondersteunende Werkgroep van Stichting MEP Limburg.

  Publiek van harte welkom!

  Stichting MEP Limburg is vereerd u te mogen uitnodigen voor het bijwonen van:

  Officiële Opening Limburgse MEP Conferentie 2010

  Datum: maandag 31 mei 2010
  Aanvang: 17.30 uur
  Locatie: Statenzaal, Gouvernement Maastricht

  Welkom:

  • De heer Jasper Piepers
   Voorzitter Stichting MEP Limburg
   Provinciaal Coördinator Limburg Stichting MEP Nederland

  Sprekers:

  • De heer Léon Frissen
   Gouverneur Provincie Limburg
   Lid Comité van Aanbeveling Stichting MEP Limburg
  • Mevrouw Ingrid Muijs
   Fractievoorzitter Statenfractie VVD Limburg

  Presentatie:
  Film lustrumviering

  Landenspeeches:
  Delegatieleiders van de elf Limburgse scholen


  Officiële Sluiting Limburgse MEP Conferentie 2010

  Datum: donderdag 3 juni 2010
  Aanvang: 17.00 uur
  Locatie: Raadzaal, Heerlen


  Tevens is alle publiek van harte welkom voor het bijwonen van de behandeling van de resoluties tijdens de plenaire vergaderingen van het Limburgse Model European Parliament 2010 op donderdag 3 juni tussen 9.00 uur en 17.00 uur in de Raadzaal van Heerlen.


  Plenaire Vergadering Model European Parliament Limburg 2010

  Datum: donderdag 3 juni 2010
  Aanvang: 9.00 – 17.00 uur
  Locatie: Raadzaal, Heerlen

  Zo hebben de afgelopen maanden op alle scholen schoolvoorrondes plaatsgevonden ter selectie van de afgevaardigden voor het Model European Parliament Limburg 2010 en worden de geselecteerde schooldelegaties momenteel grondig op hun deelname aan de jaarlijkse Limburgse MEP Conferentie voorbereid. Ook de aanstaande commissievoorzitters ontvingen een uitgebreide instructie en de 'parlementaire journalisten' die de redactie voeren van de Model European Press 2010 werden grondig voorbereid op hun taak om tijdens de conferentie dagelijks enkele uitgaven van deze MEP-krant uit te brengen aan het parlement van 2010.

  Comments are closed.