Limburgse MEP Conferentie 2009; Dag 2: Hebben de commissies hun deadline gehaald?

 • Limburgse MEP Conferentie 2009; Dag 2: Hebben de commissies hun deadline gehaald?

  Limburgse MEP Conferentie 2009; Dag 2: Hebben de commissies hun deadline gehaald?

  Dag twee was een intensieve vergaderdag waarop de commissies vooral veel tijd doorbrachten in de vergaderzalen van Congrescentrum Rolduc. De draad van de vorige vergaderingen werd weer opgepakt en de commissies zochten verder naar innovatieve oplossingen waarmee ze hoopten de meerderheid van het parlement te overtuigen tijdens de plenaire vergadering aanstaande donderdag. 
  De laatste commissievergaderingen: op zoek naar compromissen
  Het spreekt voor zich dat de neuzen in een commissie niet altijd dezelfde kant op stonden, maar toch was het zaak te zoeken naar compromissen, waarbij de commissieleden niet alleen rekening hielden met hun eigen landsbelang, maar vooral op zoek gingen naar gemeenschappelijke Europese belangen. Dit alles onder een behoorlijke tijdsdruk: de resolutie moest namelijk al aan het eind van de middag af zijn. Al met al bleken de commissievergaderingen zeer productief te zijn geweest, want aan het eind van de middag kon iedere commissie tevreden een punt zetten achter de opgestelde resoluties.

  Sneeuwpret in Snowworld
  Na een hele dag druk vergaderen verdienden de deelnemers een avondje zonder politiek. De jongeren kregen daarom een gezellige, informele avond aangeboden in het wintersportcentrum SnowWorld Landgraaf. De formele kleding werd verruild voor warme winterkleding en al snel stond het voltallige parlement in de sneeuw. Tijdens verschillende spellen waarin de fanatieke commissies het tegen elkaar opnamen, werden de opgedane sociale contacten, ondanks een sneeuwgevecht hier en daar, versterkt. En alhoewel er na afloop van de spellen geen tijd meer was om nog even te skiën, werd de avond toch besloten met een gezellige apres-ski. We mogen terugkijken op een geslaagde avond, die voor de deelnemers een uitstekende gelegenheid om de vele ervaringen van de eerste twee conferentiedagen met elkaar te delen.

  Comments are closed.