Limburg goed voorbereid op weg naar de Nationale MEP Conferentie!

 • Limburg goed voorbereid op weg naar de Nationale MEP Conferentie!

  Limburg goed voorbereid op weg naar de Nationale MEP Conferentie!

  Van 19 t/m 24 september zal de Nationale MEP Conferentie 2010 plaatsvinden in Den Haag. Ook Limburg wordt weer vertegenwoordigd door een sterke delegatie die bestaat uit een afvaardiging van het Limburgse Model European Parliament 2010. Om zich goed voor te bereiden op hun belangrijke taak de belangen van EU-lid Zweden te behartigen zijn zij op zondag 12 september bij elkaar gekomen voor een teambuilding en een vergadering.

  Tijdens deze dag hebben de deelnemers elkaar niet alleen beter leren kennen, maar hebben ze ook al onderling van gedachten gewisseld over de verschillende vraagstukken waar ze zich tijdens de Nationale MEP Conferentie over zullen buigen.

  Op de Markt in Maastricht kwam de Limburgse delegatie zondagochtend voor het eerst sinds de Limburgse MEP Conferentie weer bijeen. Na een hernieuwde kennismaking vertrok de delegatie per boot naar het Buitengoed Slavante, waar hun een grottentocht werd aangeboden. Lachend en druk pratend maakte de delegatie ondertussen een gezellige indruk. Na de grottentocht voer het gezelschap terug naar de stad waar geluncht werd.

  Vervolgens was het tijd voor het formele gedeelte van het programma: de delegatievergadering. Er werden praktische zaken zoals het programma besproken, daarnaast werd er ook gewerkt aan een degelijke inhoudelijke voorbereiding.  Ter voorbereiding op deze middag had elk delegatielid een presentatie voorbereid waarin hij zijn eigen commissievraagstuk behandelde. Dit hield in: de belangrijkste problemen in kaart brengen, creatieve oplossingen verzinnen en zich vooral goed verdiepen in de ideeën van het te vertegenwoordigen land, EU-lid Zweden.
  Onder leiding van de voorzitter van de Ondersteunende Werkgroep, Luc Evers, kreeg elk delegatielid de tijd zijn aandachtspunten naar voren te brengen. Aansluitend konden de andere delegatieleden kritische vragen stellen en werd er over elk vraagstuk kort gedebatteerd. Dankzij de opbouwende kritiek van de delegatie, werd gewerkt aan een goede voorbereiding op de conferentie. Verder was lid van de Ondersteunende Werkgroep Jasper Verstappen aanwezig om zijn ervaringen op de nationale conferentie met de Limburgse vertegenwoordiging te delen. Om 19:00 uur werd de vergadering beëindigd met de verkiezing van Martine Wauben als delegatieleider. Zij zal onder andere de landenspeech van Zweden verzorgen tijdens de officiële opening in Oude Vergaderzaal van de  Tweede Kamer te Den Haag.

  De dag werd sfeervol afgesloten met een diner in het centrum van Maastricht, waarin onder andere nog even gebrainstormd werd over de inhoud van de landenspeech . De Limburgse delegatie heeft er alle vertrouwen in dat de Nationale MEP Conferentie een groot succes zal worden!

  De volgende leerlingen zullen Limburg tijdens de Nationale MEP Conferentie 2010 vertegenwoordigen:

  • Robert Hermans (Bouwens van der Boijecollege, Panningen)
  • Anne de Graaf (Charlemagne College, Kerkrade) – Gemengde delegatie
  • Iza Bessems (Graaf Huyn College, Geleen)
  • Maartje Joosten (Philips van Horne SG, Weert)
  • Martine Wauben (Porta Mosana College, Maastricht) (delegatieleider)
  • Lotte Weerts (Raayland College, Venray)
  • Judith Claessens (Sintermeertencollege, Heerlen)
  • Tim Coorens (Sint-Maartenscollege, Maastricht)
  • Koen Creusen (SG Sophianum, Gulpen)
  • Jesper Faessen (Stella Maris College, Meerssen)
  • Naudin van den Heuvel (Trevianum SG, Sittard)
  • Susanne Overbeek (Raayland College, Venray) (commissievoorzitter)

  Begeleiding

  • Dhr. Jasper Piepers (Provinciaal Coördinator Stichting MEP Nederland)
  • Dhr. Sid Pepels (Lid Ondersteunende Werkgroep)

  Comments are closed.