Leopold van Sminia ontvangt onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau

 • Leopold van Sminia ontvangt onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau

  Leopold van Sminia ontvangt onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau

  Op 10 november j.l. is Leopold van Sminia in Den Haag onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet in besturen van vele organisaties, fondsen en stichtingen. Ook in de stichting MEP Nederland is hij op zowel nationaal als internationaal niveau jarenlang actief betrokken geweest bij de organisatie. De onderscheiding die hij mocht ontvangen van wethouder Marjolein de Jong uit Den Haag betekent veel voor Van Sminia: “Het Model European Parliament project heeft mij de afgelopen 20 jaar buitengewoon plezier gegeven en ik hoop dat nog even vol te houden.”

  In 1990 werd door Secretaris-Generaal Mevrouw Mr. B.J van Sminia-Meijerink de Stichting Model European Parliament Nederland opgericht met als doel jonge mensen inzicht te geven in het proces van de Europese eenwording en bij hen het bewustzijn te wekken van een Europese identiteit. Als middel om dit te bereiken werd gekozen voor simulatiezittingen van het Europees Parlement.

   
  Het MEP is inmiddels uitgegroeid tot een begrip, en dat niet alleen in Nederland want ook álle 27 EU lidstaten en een aantal kandidaat lidstaten zijn inmiddels vertegenwoordigd binnen de Internationale tak van het Model European Parliament welke eveneens wordt aangestuurd door Secretaris-Generaal van Sminia-Meijerik


  Tijdens de Officiële Opening van de 20ste Nationale MEP Conferentie op woensdag 24 september 2008 in de Oude Vergaderzaal van de Tweede Kamer bleek dat de enorme inzet van mevrouw van Sminia voor dit door haar ontwikkelde unieke concept ook Hare Majesteit de Koningin niet was ontgaan. Secretaris-Generaal Van Sminia ontving toen uit handen van Burgemeester van Aartsen de onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Nu dus ook de beurt aan haar man, Leopold van Sminia.


  Namens het bestuur en de organisatie van Stichting MEP Limburg heeft bestuursvoorzitter Raphaël Lepot zijn felicitaties aan de heer Van Sminia overgebracht.

  Comments are closed.