Straatsburgreis 2017 Dag 5: het Europees Parlement!

 • Straatsburgreis 2017 Dag 5: het Europees Parlement!

  Straatsburgreis 2017 Dag 5: het Europees Parlement!

   

  Een beetje vermoeid werden de deelnemers wakker op de laatste dag van de reis naar Straatsburg. Na het uitchecken vertrok de groep naar het Europees Parlement, de laatste instantie die op het programma stond. Hier zagen wij eerste een filmpje en kregen we later verdere uitleg over de werking van het Parlement, maar ook het ontstaan van de EU. Het was oorspronkelijk begonnen voor de handel van de grondstoffen kool en staal. Dit zou als gevolg hebben dat er geen oorlog meer kon ontstaan.

   

   

  Daarna kregen wij een rondleiding door het prachtige gebouw. De grote vergaderzaal maakte erg veel indruk, hier werd ook uitgelegd hoe de plaatsen van de Europarlementariërs zijn verdeeld en hoe het werkt met de verschillende talen die worden gesproken tijdens de vergaderingen.

  Na de laatste instantie bezocht te hebben, stapten we de bus in om te vertrekken naar Luxemburg. In Luxemburg hebben we een paar uur vrije tijd gehad. Hier had iedereen de kans om nog even te doen wat die wilde en te genieten van elkaars aanwezigheid. Het was ook in Luxemburg waar wij ons laatste diner hebben genuttigd.

  Na genoten te hebben van een heerlijke pizza, was het toch echt tijd om naar huis te rijden. In Luik hebben we afscheid genomen van de Belgische vrienden en in Maastricht en Sittard werd de rest van de groep afgezet. Na zo´n mooie hechte week is afscheid nemen niet gemakkelijk. Het is dan ook maar goed dat er nog genoeg andere activiteiten zijn van MEP die kunnen dienen als reünie.

  We kunnen terugkijken op een geweldige reis, waarbij iedereen veel ervaringen, kennis en herinneringen heeft opgedaan die niet snel zullen vervagen.

  Comments are closed.