Kick-Off Day Alumni-Netwerk groot succes

 • Kick-Off Day Alumni-Netwerk groot succes

  Kick-Off Day Alumni-Netwerk groot succes

  Zaterdag 11 oktober vierde Stichting Model European Parliament haar tienjarig bestaan. Onder de vlag van haar tweede lustrum lanceerde de stichting op deze bijzondere dag haar Alumni-Netwerk te Kasteel Hoensbroek.

   

  Voor deze gelegenheid kwamen meer dan tachtig Alumni bijeen in het kasteel. Daar aangekomen werden ze ontvangen met koffie en vlaai, vervolgens werd de dag begonnen in de sfeervolle Bovenzaal. Hier hield de heer Paul Depla, burgemeester van Heerlen, een inspirerend verhaal over zijn gemeentebeleid ten aanzien van cannabis. Het was tekenend dat door onze deelnemers zowel voordelen als enkele kritieke punten van het beleid aan de orde werden gesteld. Vervolgens kwam oud-Gouverneur Léon Frissen aan het woord. Hij deelde een bevlogen verhaal met ons over Limburg als centrum van Europa en over alle kansen die onze provincie in de toekomst zal krijgen. Dit biedt voor velen van ons, die in Limburg wonen of studeren, toekomstperspectieven in de talloze nieuwe ontwikkelingstrajecten van bedrijven die zich in Limburg willen vestigen

   

  Na een korte pauze was het tijd voor een nieuw concept: de MEP Talks. In drie korte, vlammende speeches inspireerden drie oud-deelnemers van het MEP onze alumni door te vertellen over hun carrière en in hoeverre MEP Limburg voor hen van belang is geweest. Samen brachten ze een groot aantal onderwerpen aan de orde, variërend van politiek en bedrijfsleven tot studeren en netwerken. Na deze krachtige toespraken hield gouverneur Theo Bovens een even motiverende speech over Limburg als centrum van Europa en over alle kansen die wij daardoor in de toekomst zullen krijgen. Tevens sprak hij over zijn taken als gouverneur. Het is duidelijk gebleken dat hij deze functie nog jaren met plezier zal vervullen, hoewel vele deelnemers hier na zijn inspirerende toespraak ook wel oren naar zullen hebben. Het inhoudelijke gedeelte van de kick-of werd afgesloten door Tweede Kamerlid Mark Verheijen, die op enthousiaste wijze samen met onze alumni een interactief debat voerde over Europa.

   

  Vervolgens konden de deelnemers genieten van een heerlijk buffet. Vele oude bekenden zagen elkaar weer en wisselden levendig verhalen uit over studies, werk en natuurlijk de tijd als Model European Parliament gedelegeerde. Het daarop volgende avondprogramma omvatte de lustrumviering. Voor deze gelegenheid sloten nog verschillende oud-bekenden en vrienden van de stichting zich aan bij het feest. Eerst leidde de heer Guy Frints de aanwezigen met een beeldend verhaal door de geschiedenis van het MEP heen, waarna oud-voorzitter Raphaël Lepot fijne woorden sprak over zijn bestuursperiode. De toekomst werd echter ook niet onberoerd gelaten, onze nieuwe voorzitter Raoul Rozestraten nam als laatste de microfoon ter hand om zijn visie op de toekomst van het MEP kenbaar te maken. Het bestuur van stichting Model European Parliament ziet het nieuwe bestuur met vertrouwen tegemoet!

   

  De lustrumviering werd afgesloten met een informele borrel op het kasteel. Hier namen al onze gasten nogmaals ruim de gelegenheid om herinneringen aan de conferenties op te halen en gelijkgestemden te leren kennen. Met gemak hadden onze Alumni zich nog tot in de late uurtjes kunnen amuseren, maar voor nu was het alweer tijd om afscheid te nemen. Voor vele deelnemers is het avontuur van het MEP echter nog niet voorbij. Zij schreven zich in om Associate Alumnus te worden en betrokken te blijven bij de stichting. Voor deze groep mensen zal de Europese gedachte blijven leven door de workshops, lezingen en netwerkborrels die de stichting verder zal organiseren voor haar Associate Alumni netwerk.
  Mocht jij ook nog steeds het vurige enthousiasme voor het Stichting MEP Limburg hebben en wil je jouw Europees avontuur verder voortzetten? Aarzel dan niet via deze link meer informatie te vinden over het Alumni-netwerk en neem vooral ook even een kijkje op de pagina van ons speciale Associate Alumni programma binnen het Alumni-netwerk. Op deze pagina kun je alle informatie die je nodig hebt vinden en je kunt je daarbij ook meteen aanmelden!

  Comments are closed.