Gezocht: journalistenteam Conferentie 2020

Gezocht: journalistenteam Conferentie 2020

Live verslagen verzorgen van de debatten terwijl je tegelijkertijd ook nog eens je oren spitst voor alle interessante roddels en feitjes? Voel jij je één met pen en papier en heb jij een passie voor (sociale) media? Lees dan hier hoe jij lid kunt worden van de Model European Press 2020!

Als je een oud-deelnemer bent herinner je ze vast nog wel van tijdens je eigen conferentie: het journalistenteam dat je meerdere keren per dag verzorgde van een MEP-krantje vol wist-je-datjes, verslagen, feitjes en amuserende columns. Nu de Limburgse MEP Conferentie er over een paar maanden weer aankomt, is het opnieuw tijd om op zoek te gaan naar een nieuw journalistenteam! Niet deelgenomen aan de afgelopen conferentie? Het is ook mogelijk om te solliciteren zonder eerdere deelname aan een van onze activiteiten!

Kriebelen jouw handen nu al om verslag te doen tijdens de Limburgse MEP Conferentie en ben je beschikbaar van 10 tot en met 15 mei? Lees dan hier hoe jij kans maakt om een plekje te bemachtigen in het journalistenteam van 2020:

 

 

Verplicht

De onderstaande twee punten zijn vereist voor een goede sollicitatie.

  • Schrijf een motivatiebrief van maximaal 600 woorden waarin je jezelf introduceert, meer vertelt over jouw interesses & kwaliteiten en waarin je ons uitlegt waarom jij geknipt zou zijn om de functie van journalist te bekleden.
  • Vermeld in de motivatiebrief een aanbeveling van je docent Nederlands of een ander persoon die jij hiervoor geschikt acht. Leg in het laatste geval uit waarom deze persoon een goede inschatting heeft van jouw taalvaardigheden.

 

Optioneel

De onderstaande opdracht is vrijwillig.

  • Schrijf een column van ongeveer 350 woorden over een MEP-activiteit of een schoolexcursie naar keuze waarmee je laat zien dat je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikt. Indien je liever een creatieve opdracht maakt in de vorm van een video, mag dat natuurlijk ook.

 

Stuur je sollicitatie uiterlijk zondag 15 maart naar robert.schmitz@meplimburg.nl. Mocht je geselecteerd worden voor het journalistenteam, dan vindt er nog een dag plaats met een workshop ter voorbereiding. Je dient hier te zijner tijd rekening mee te houden.

Word jij geselecteerd voor het journalistenteam, dan nemen wij uiteraard contact met je op. Laat je in ieder geval van je beste kant zien, wees creatief en verras ons met je schrijftalent. Wij kijken ernaar uit al jullie inzendingen te ontvangen. Bij vragen over het journalistenteam of de procedure kunnen jullie contact opnemen met de Coördinator PR Robert Schmitz (robert.schmitz@meplimburg.nl). In het geval van algemene vragen over de Limburgse MEP Conferentie 2020 kunnen jullie je wenden tot Louisa Overschie (louisa.overschie@meplimburg.nl). We zien jullie inzendingen graag tegemoet!