Internationale MEP Conferentie 2014 Luxemburg

 • Internationale MEP Conferentie 2014 Luxemburg

  Internationale MEP Conferentie 2014 Luxemburg

  Op dit moment is de Internationale MEP Conferentie weer in volle gang! Er wordt dit najaar weer enthousiast vergaderd door jonge ‘parlementariërs in de dop’ in hoofdstad Luxemburg van 8 tot 15 november.

  De Internationale MEP Conferentie vindt tweemaal per jaar plaats, één keer in het voorjaar en één keer in het najaar, steeds in een andere Europese (hoofd)stad. Aan deze conferentie neemt een selectie van deelnemers aan de Nationale MEP Conferentie deel, welke samen de Nederlandse delegatie vormen. De deelnemers slapen in gastgezinnen, waardoor ze behalve de sfeer in het Europees parlement, ook echt een stukje van de Luxemburgse cultuur proeven! Namens MEP Limburg maakt Maarten de Lange deel uit van de Nederlandse delegatie in Luxemburg.

   

  Alle deelnemers uit de verschillende EU-lidstaten kwamen 8 november aan in Luxemburg, om vervolgens 9 november meteen van start te gaan. Op 9 november ontmoetten alle gedelegeerden namelijk hun commissie en vonden daaropvolgend hun eerste commissievergaderingen plaats. Er werd een start gemaakt aan hun resoluties. Een spectaculaire openingsceremonie werd gehouden op 10 november. Hier waren indrukwekkende sprekers aanwezig zoals Xavier Bettel, de premier van Luxemburg. Hierna volgde voor de delegaties het spannende moment hun eigen delegatie te presenteren. Natuurlijk is er hierna nog ontzettend veel en enerverend vergaderd in commissieverband om zo een mooie resolutie voor te kunnen leggen aan het Internationale Model European Parliament 2014.  Donderdag 13 november en vrijdag 14 november is het moment van de algemene vergadering aangebroken. Hier komt het er voor de gedelegeerden op aan, wordt de resolutie aangenomen of afgewezen, een immer spannend maar vooral ook ontzettend leuk moment. Zaterdag 15 november is het voor de gedelegeerden tijd om afscheid te nemen van nieuwe vrienden en van de internationale najaarsconferentie 2014. Wij kijken nu al uit naar alle verhalen van een fantastische week in Luxemburg, die hopelijk spoedig onze kant op komen en delen deze graag met u in een volgend bericht.

   

  Wij wensen Maarten, en alle andere deelnemers, heel veel succes deze week! Dat het een week vol geweldige ervaringen, mooie resoluties, Luxemburgse cultuur en wereldwijde vriendschappen mag worden!

  Comments are closed.