Het programma van de Limburgse MEP Conferentie

 • Het programma van de Limburgse MEP Conferentie

  Het programma van de Limburgse MEP Conferentie

   

  Over iets meer dan een week is het alweer tijd voor de Limburgse MEP Conferentie. Graag vertellen we u daarom nog iets meer over het programma van deze week! Vraagt u zich bijvoorbeeld nog af waar de deelnemers nu eigenlijk de hele week mee bezig zijn? Wat het doel van een Limburgse MEP Conferentie is? Lees dan zeker even het onderstaande artikel!

   

   

   

   

   

  Tijdens een Limburgse MEP Conferentie staan de leerlingen van 4 HAVO en VWO een week in de schoenen van Europarlementariërs. Nadat op iedere deelnemende Limburgse school voorrondes plaatsvonden, werden de zes deelnemers (per school) voorbereid op het vormen van een delegatie tijdens de conferentie. Deze Europarlementariërs voor een week moeten namelijk een ander Europees land vertegenwoordigen tijdens deze conferentie. Niet alleen moeten ze daarvoor dus op de hoogte zijn van het land dat ze vertegenwoordigen, maar ook moeten ze de nodige zaken weten over de vraagstukken van de commissies waarin ze zitten.

   

  Nadat de deelnemers eerst elkaar wat beter leren kennen tijdens een teambuilding, gaan ze beginnen met het opstellen van hun resoluties in de commissies. In deze commissie wordt ieder land vertegenwoordigd door één deelnemer. Twee dagen zullen de deelnemers dan ook besteden aan het opstellen van een resolutie behorende bij hun vraagstuk. Maar natuurlijk zijn er tussendoor ook de nodige informele gedeeltes waarin de deelnemers de deelnemers van andere delegaties goed kunnen leren kennen. Jaarlijks ontstaan er tijdens conferenties levenslange vriendschappen!

   

  En dan? De resolutie is geschreven en je kent je medeparlementariërs, klaar voor het Plenaire debat? Nee, als echte Europarlementariër zal je eerst ervoor moeten zorgen dat een meerderheid van het parlement vóór jouw resolutie gaat stemmen. Gedurende de conferentie zullen de deelnemers daarom ook een hoop leren over lobbyen, maar ook over de invloed die de media heeft op de politieke besluitvorming. Donderdag zal een moment zijn waar de rest van de week naar toe wordt geleefd, in het Gouvernement te Maastricht zullen de commissieleden hun resoluties dan voorleggen aan hun medeparlementariërs, hoogstwaarschijnlijk gevolgd door vurige debatten. Tijdens deze dag willen we iedereen dan ook van harte uitnodigen om te komen kijken naar het eindresultaat van deze geweldige week! Op donderdag 23 april van 9.00 uur tot 12.45 uur zullen er resoluties worden behandeld in de Statenzaal van het Gouvernement. Van 13.45 uur tot 17.00 uur zullen de resoluties worden behandeld in het conferentiecentrum MECC (Forum 100, Maastricht).

   

  Wij kijken weer enorm uit naar een enorm leuke en leerzame week vol mooie resoluties, nieuwe vriendschappen en levendige debatten en hopen jullie allemaal te zien op maandag 20 april of donderdag 23 april!

  Comments are closed.