Je bent hier:

Foto’s bezoek Raad van Europa te Straatsburg online!

Van 26 t/m 30 januari heeft een delegatie van het Model European Parliament Limburg een bezoek gebracht aan de Europese instellingen in Straatsburg. 
Dit bezoek vond plaats op initiatief van René van der Linden (oud-voorzitter Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa en lid Comite van Aanbeveling MEP Limburg) en Guy Frints (voorzitter Stichting MEP Limburg). Het was het tweede bezoek van de Stichting, na een succesvol verlopen bezoek in 2007 . Het bezoek had als doelstelling de afgevaardigden een betere indruk te geven van (het nut van) de Raad van Europa.

  

Tijdens het bezoek stonden er veel gesprekken met leden en andere functionarissen van de Raad van Europa op de planning. Daarnaast werden de afgevaardigden van het Model European Parliament ontvangen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens bij rechter Egbert Myjer. Een ander hoogtepunt was de borrel in de residentie van de Permanente Vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden, Jacobus van de Velden.

Tijdens de reis hebben de deelnemers u reeds via deze website op de hoogte gehouden via een dagelijks Straatsburgjournaal. De links naar deze verslagen vindt u onder aan dit bericht bij ‘Meer informatie’. De individuele reisverslagen van de deelnemers zullen spoedig verschijnen op de websites en in de schoolkranten van de deelnemende scholen. De foto’s van het bezoek zijn vanaf nu hier te vinden.

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp