Foto’s bezoek Europees Parlement Brussel online

 • Foto’s bezoek Europees Parlement Brussel online

  Foto’s bezoek Europees Parlement Brussel online

  Op uitnodiging van de Limburgse Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten brachten 50 afgevaardigden van het Limburgse Model European Parliament op donderdag 5 maart 2009 een bezoek aan het Europees Parlement te Brussel. 
     
  De delegatie had een uitgebreid gesprek met de Limburgse Ria Oomen-Ruijten over haar werkzaamheden als Europarlementariër, waarbij ze de nadruk legde op haar taak als rapporteur voor de toetreding van Turkije tot de EU en het voorzitterschap van de delegatie voor de betrekkingen met Rusland.

    


  Hubert Beusmans (persoonlijk medewerker Ria Oomen-Ruijten) voorzag de delegatie van alle benodigde achtergrondinformatie en verzorgde tevens een rondleiding door het Europees Parlement.

  Ook werd de delegatie door Paul Engelen (lobbyist van de Provincie Limburg bij het eveneens in Brussel gevestigde Huis der Nederlandse Provinciën) geïnformeerd over de werkzaamheden van een lobbyist en de verschillende lobbytrajecten in het Brusselse.

  Na een rondleiding door de stad Brussel en wat vrije tijd, besloot de delegatie de geslaagde dag met een diner bij “Het Jachthuis” te Montfort.

  “Hoe vaak krijg je de kans om een Europarlementariër het vuur aan de schenen te leggen en een kijkje te nemen in het Europees Parlement? Nou, vrijwel nooit! Maar ik heb die kans gekregen en het was TOP!” – Manon van de Ven, Porta Mosana College.

  “Wat opvalt is dat mw. Oomen-Ruijten passie heeft voor haar vak en hier ook vol enthousiasme over vertelt. Ik leerde vooral veel van haar persoonlijke belevingen. Zo vertelde ze dat ze, voordat ze op Europees vlak actief werd, dacht dat alles in Nederland goed geregeld was. Ze kwam er, teruggeworpen op zichzelf, echter achter dat dit zeker niet het geval is. Ze wil graag leren hoe andere landen te werk gaan en zelf natuurlijk ook iets uitdragen over hoe zij daarover denkt.” – Otto Jan Verkerk, Graaf Huyn College.

  Comments are closed.