LBMC17 Dag 1: First impression

 • LBMC17 Dag 1: First impression

  LBMC17 Dag 1: First impression

  De journalisten (Magali Meijers, Zoë Berghmans en Anouk de Bruin) verzorgen deze Conferentie iedere dag een dagverslag. 

  Gisteren begon de dag vroeg voor de bestuursleden, journalisten en commissievoorzitters. Om zeven uur vertrok de trein naar Station Maastricht, waar de deelnemers aan de Limburgse MEP Conferentie 2017 ontvangen zouden worden. Van 8:00 uur tot 8:30 uur stroomden de deelnemers binnen, allemaal even enthousiast om deel te nemen aan deze geweldige conferentie. Nadat alle commissies compleet waren, werden de spullen in de bus geladen.

  De speurtocht die hierop volgde was een goede gelegenheid om een basis te leggen voor een goede samenwerking, wat de volgende paar dagen noodzakelijk is voor een sterke resolutie. De busreis en de aankomst verliepen verder heel soepel. Na een lekkere lunch in Rolduc begon pas het échte werk; de commissievergaderingen.

  Tijdens de commissievergaderingen werden de eerste delen van de resolutie op papier gezet. De vraagstukken werden doorgesproken, en er werd al goed nagedacht over de IC’s. Bij veel commissies was goed te merken dat de teambuilding geholpen had. De sfeer zat er goed in, er was een actieve houding en er waren veel bruisende ideeën. Vandaag zullen de deelnemers verder werken en hun resolutie afmaken en perfectioneren.

  Na deze eerste commissievergaderingen, gingen we op weg naar Maastricht voor de officiële opening. Iedereen werd welkom geheten, waarna Mathijs van Haver, voorzitter van Stichting MEP Limburg, een indrukwekkende speech gaf. Hierna hielden de delegaties landenspeeches ter introductie van hun land. Deze speeches werden onderbroken door het debat van Erik Koppe (VVD), Gertjan Krabbendam (GroenLinks) en Rudy Tegels (CDA). Zij discussieerden over de achturige werkdag en de grote migratiestroom die de Joods-christelijke normen en waarden kunnen beïnvloeden. Bij beide debatten was het geen moeilijke weg naar een compromis. Elk lid wilde graag nog een advies aan de deelnemers meegeven. Rudy Tegels wilde ten eerste alle deelnemers complimenteren op het feit dat er goed opgelet werd, daarnaast zei hij: ‘’Politiek is om mensen te overtuigen, je kan anderen alleen overtuigen als je naar elkaar luistert’’. Erik Koppe benadrukte dat het belangrijk is om te denken en te luisteren vanaf de achtergrond; door met ‘’een ander oor’’ te luisteren kun je je veel beter verplaatsen in een ander.

  Na de officiële opening was het eindelijk tijd voor het diner, per bus werden we naar het centrum gebracht. De groep werd gesplitst, een helft ging eten bij restaurant Momus en de andere helft bij eetcafé Minckelers. In allebei de restaurants beviel het eten goed, hierna was nog enige tijd over totdat we weer werden opgehaald. Veel deelnemers maakten van deze tijd gebruik om een ijsje te eten of om even rond te lopen over de Kermis op het Vrijthof.

  De dag werd afgesloten met een vrije avond, een leuke kans om elkaar beter te leren kennen in de beruchte bar van Rolduc. Maar, wel op tijd naar bed, want vandaag moesten ze weer vroeg én fris en fruitig op.

  Comments are closed.