Derde dagverslag Straatsburgreis 2020

 • Derde dagverslag Straatsburgreis 2020

  Dag 3: Een democratische dag

  De derde reisdag begon zoals altijd weer aan de ontbijttafel in het hotel. Het beloofde een rustige en zonnige dag te worden. Na het ontbijt maakten de deelnemers zich klaar voor het bezoek aan het Europees Parlement: de enige instelling van de Europese Unie wiens leden direct door de burgers zelf gekozen worden.

  Tijdens een rondleiding door het parlementsgebouw leerden de deelnemers niet alleen meer over de werking van Europees Parlement, maar ook over de symboliek die verwerkt is in de architectuur. Zo lijkt een deel van het bâtiment Louise-Weiss niet afgebouwd. Dit portretteert het immer voortdurende proces van de Europese integratie. Het was voor de deelnemers uitermate interessant om een bezoek te kunnen brengen aan de instelling die zij tijdens de Limburgse of Nationale MEP Conferentie hebben nagebootst.

  Na het bezoek aan het Europees Parlement en de heerlijke lunch die daarop volgde, vertrok de groep naar het historisch centrum van Straatsburg. In een pittoreske buurt van de stad, ook wel La Petite France genoemd, maakten de deelnemers onder begeleiding van een ervaren gids een stadswandeling. De wandeling bood genoeg momenten om mooie foto´s te maken in het schilderachtige Straatsburg.

  De avond werd afgesloten met een heerlijk diner in een Italiaans restaurant. Eenmaal terug in het hotel was er nog genoeg ruimte om extra vragen voor te bereiden voor de vierde reisdag, waarop onder meer een ontmoeting met de Belgische rechter van het Europees Hof voor de Rechten de Mens gepland staat.

  Benieuwd hoe de rest van onze week verloopt? Houd dan onze facebook-pagina en Instagram goed in de gaten voor verdere updates, foto’s en dagverslagen!

  Comments are closed.