Debatcafé 8 mei 2009; Kredietcrisis: innovatie of frustratie? Aan jou de keus!

 • Debatcafé 8 mei 2009; Kredietcrisis: innovatie of frustratie? Aan jou de keus!

  Debatcafé 8 mei 2009; Kredietcrisis: innovatie of frustratie? Aan jou de keus!

  Op 9 mei 1950 lichtte Robert Schuman zijn voorstel toe om een georganiseerd Europa tot stand te brengen, dat hij als een onmisbaar element zag voor de handhaving van vreedzame betrekkingen tussen de landen. Met dit voorstel, dat bekend staat als "de verklaring van Schuman", werd het startschot gegeven voor de Europese opbouw, die uiteindelijk heeft geleid tot wat vandaag de Europese Unie is. Inmiddels is 9 mei uitgegroeid tot een echt Europees symbool (Europadag), dat net zoals de vlag, het logo en de eenheidsmunt (de euro), de politieke eenheid van de Europese Unie symboliseert. Ter gelegenheid van de Europadag worden allerlei evenementen en festiviteiten georganiseerd, die Europa dichter bij zijn burgers en de Europese volkeren dichter bij elkaar brengen.

  In dit kader en in het kader van de Europese Verkiezingen op 4 juni aanstaande vindt op vrijdagavond 8 mei het debatcafé “Kredietcrisis: innovatie of frustratie? AAN JOU DE KEUS!" plaats. Dit debatcafé wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut in opdracht van het Europees Parlement Bureau Nederland. Met de Europese Verkiezingen in het vooruitzicht wil het Europees Parlement burgers graag duidelijk maken dat er iets te kiezen valt. Door met elkaar in debat te gaan, krijgen mensen de gelegenheid hun mening kenbaar te maken en te laten horen wat er leeft onder het publiek.
  Op 8 mei 2009 staat het debatcafé in het teken van de kredietcrisis. Zo’n driekwart van de jongeren lijkt zich hierover weinig druk te maken. Maar is dat terecht of onterecht? Is er na de studie nog wel een baan te vinden, als de arbeidsmarkt volledig op slot zit? Of ben je toe aan een huis kopen, wat door de dalende huizenprijzen en dalende rente haalbaar lijkt? Dan blijkt de bank niet thuis te geven voor een hypotheek. Aan de hand van deze en andere actuele en controversiële thema’s worden zowel de gastsprekers als het aanwezige publiek uitgedaagd na te denken over de pittige stellingen en vooral hierover mee te praten.

  Geïnteresseerden hoeven geen kennis van debatteren te hebben, een eigen mening is meer dan voldoende. Een ieder is vanaf 19.00 uur van harte welkom in La Bonbonnière in Maastricht. Roderik van Grieken (directeur Nederlands Debat Instituut) treedt op als debatleider.

  Gastsprekers:

   Jeroen de Glas

   Voorzitter FNV Jong
   Ria Oomen-Ruijten  Europarlementariër CDA
   Pim van Ballekom  Kandidaat Europarlementariër VVD
   Marijke Clerx   Kandidaat Europarlementariër PVDA
   Bert Jongen  Gemeenteraadslid D66

      
    

   Wanneer 
  Vrijdag 8 mei 2009, 19.30 uur, café open: 19.00 uur
   Waar  
  La Bonbonnière, Achter de Comedie 1, Maastricht
   Organisatie Nederlands Debat Instituut i.o.v. / i.s.m. Bureau Europees Parlement
   Toegang GRATIS, aanmelding kan via jong@debatinstituut.nl  (is niet verplicht)
   Informatie
  Bureau Europees Parlement, Danny de Paepe, 070 – 313 54 00, www.europeesparlement.nl en     www.verkiezingen2009.eu

   

  Comments are closed.