Dag 5 – De laatste dag van een onvergetelijke Straatsburgreis 2016

 • Dag 5 – De laatste dag van een onvergetelijke Straatsburgreis 2016

  Dag 5 – De laatste dag van een onvergetelijke Straatsburgreis 2016

  Helaas is de laatste dag aangebroken. We moesten vroeg op om onze koffers in te pakken. Na wederom een heerlijk ontbijt was het tijd om uit te checken, afscheid te nemen van het hotel en plaats te nemen in de bus om naar Luxemburg te vertrekken.

   

  Na ongeveer drie uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan in Luxemburg voor onze welverdiende vrije tijd na een leuke maar intensieve week. Voordat we de stad zouden gaan verkennen, konden we genieten van een heerlijke Italiaanse lunch. Na onze lunch liepen we gezamenlijk het centrum van Luxemburg in waar iedereen tijd had om te winkelen, koffie te drinken of andere dingen te doen. Rond 5 uur was het tijd om terug te keren naar de touringcar om vandaaruit onze reis naar huis voort te zetten. Tijdens de terugreis werd er druk nagepraat over de reis, foto’s uitgewisseld en reünies gepland.

  Allereerst namen we afscheid van onze Belgische vrienden, daarna moesten ook de Nederlanders eraan geloven. Na een week dag in dag uit samen te zijn, was de Straatsburgreis 2016 voorbij.

  Wij bedanken onze organisatoren en trouwe buschauffeur Herman voor deze onvergetelijke ervaring. We kijken terug op een interessante, inspirerende en indrukwekkende reis met ervaren sprekers, imposante gebouwen en een geweldige delegatie!

   

  Annique Laurens Janse: ‘Een van de meest indrukwekkende ervaringen van deze week vond ik het bijwonen van de vergadering van de Parlementaire Assemblee. Ik was hier altijd al nieuwsgierig naar en ben zeker niet teleurgesteld. De speech van de president van Bulgarije vond ik zeer interessant en leerzaam.’

  Bas van de Mortel: ‘Het gesprek op de donderdag met de 3 politici Dirk van der Maelen, Andries Gryffroy en Tiny Kox zal mij zeker bijblijven. Het vluchtelingen- en terroristenbeleid was het gespreksonderwerp en de verschillende politieke kleuren gaf een breed beeld over dit probleem.’

  Vincent Vonk: ‘De ontmoeting met de Nederlands afgevaardigde rechter Johannes Silvis en het bijwonen van een zaak bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens vond ik het leukste moment van deze week. Ik vond het erg interessant om te zien hoe een rechtszaak in het Hof verliep.

  Geschreven door: Annique Laurens Janse, Bas van de Mortel en Vincent Vonk.

  Comments are closed.