Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 3: De ontknoping nadert

 • Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 3: De ontknoping nadert

  Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 3: De ontknoping nadert

  Voor de commissieleden was de grote dag eindelijk aangebroken. De resoluties, waar dagenlange vergaderingen en discussies aan vooraf zijn gegaan, mochten aan de overige deelnemers worden gepresenteerd. Dit gebeurde in de vroege ochtend tijdens een persconferentie. Het journalistenteam van de Model European Press stelde kritische vragen aan de verschillende commissieleden. Het ene kritiekpunt kon beter gepareerd worden dan het andere, maar over het algemeen wisten de jonge politici zich goed te weren en de resoluties te verdedigen. Ook werd er een lobby workshop gegeven door de lobbyist Milos Labovic. Uit deze workshop hebben de deelnemers veel inspiratie kunnen putten. Later op de dag mochten ze de opgedane ervaringen in de praktijk gaan brengen. De tweede helft van de Woensdag stond namelijk geheel in het teken van lobbyen. Toen iedereen de definitieve resoluties onder ogen kreeg, barste er meteen een immense lobby sessie los tussen alle commissieleden. De een probeerde de ander ervan te overtuigen om amendementen te steunen of juist niet. Dit alles gebeurde natuurlijk om de resoluties de volgende dag door de plenaire vergadering aangenomen te krijgen.

   

  Naast dit alles vonden er wederom commissievergaderingen plaats. In deze bijeenkomsten werd uitgelegd hoe de plenaire vergadering in zijn werk zou gaan. Tevens werden de resolutieboeken door de commissies nagelopen om zich voor te kunnen bereiden op mogelijke kritiekpunten. Een fijn moment van deze derde MEP dag was het weerzien van de delegatieleden. De resoluties dienen namelijk hun steun te kunnen genieten van de verschillende lidstaten. Er heerste echter niet bij elke delegatievergadering een harmonieuze sfeer. De commissieleden probeerden hun resolutie in alle macht te verdedigen tegenover de afgevaardigden uit de eigen delegatie.

   

  De Limburgse MEP Conferentie 2015 nadert zijn climax en dit is merkbaar in de sfeer die op Rolduc hangt. Deelnemers werken tot in de late uurtjes aan amendementen en vele speeches worden voor de spiegel geoefend. Nu het einde in zicht is, nemen de gezonde spanningen toe. Morgen mag men tonen waar een week keihard voor is gewerkt.

  Comments are closed.