De Limburgse MEP Conferentie 2016 staat voor de deur!

 • De Limburgse MEP Conferentie 2016 staat voor de deur!

  De Limburgse MEP Conferentie 2016 staat voor de deur!

   

  Over twee weken zal de Limburgse MEP Conferentie 2016 van start gaan.

  Gedurende vier dagen zullen middelbare scholieren uit Nederlands en Belgisch Limburg transformeren in Europarlementariërs en zich bezighouden met Europese vraagstukken.

   

  Tijdens alweer de 11de editie van de Limburgse MEP Conferentie zullen de scholieren onder de slogan ‘Discover Europe, the floor is yours’, alles uit de kast moeten halen om een goede resolutie neer te zetten.

  De MEP Conferentie zal officieel worden geopend op 12 april in de Statenzaal van het Gouvernement te Maastricht. De delegatieleiders zullen tijdens deze opening een speech geven en er zal een minidebat plaatsvinden tussen interessante sprekers.

  Door middel van commissievergaderingen zullen de scholieren een resolutie opzetten. Tijdens de MEP Press Conference en de Plenaire vergadering worden de scholieren uitgedaagd om anderen van deze resolutie te overtuigen zodat deze zal worden aangenomen door het parlement. Middels een lobbytraining die ook deze week plaatsvindt zullen de deelnemers tips krijgen om zo tot het beste resultaat te komen.

  Op vrijdag 15 april zal de Limburgse MEP Conferentie worden afgesloten met de Plenaire vergadering.

  Wilt u de Limburgse MEP Conferentie bijwonen? U bent van harte welkom tijdens de Officiële Opening, de Plenaire vergadering en de Officiële Sluiting. De Officiële Opening vindt plaats op dinsdag 12 april van 17:30 tot 19:00 uur in de Statenzaal van het Gouvernement te Maastricht. De Plenaire vergadering vindt plaats op vrijdag 15 april, van 9:00 uur tot 17:00 in het Gouvernement te Maastricht. Aansluitend zal op deze locatie direct om 17:00 de Officiële Sluiting plaatsvinden.

  Wilt u niets missen van de Limburgse MEP Conferentie 2016, vergeet dan vooral niet onze site en social media in de gaten te houden. Klik hier om direct naar ons Facebookevenement te gaan.

  Comments are closed.