De Limburgse MEP Conferentie 2013 staat voor de deur; publiek van harte welkom!

 • De Limburgse MEP Conferentie 2013 staat voor de deur; publiek van harte welkom!

  De Limburgse MEP Conferentie 2013 staat voor de deur; publiek van harte welkom!

  Nog maar een paar dagen en dan is het weer zo ver: van maandag 15 april tot en met donderdag 18 april vindt de Limburgse Conferentie van het Model European Parliament 2013 plaats! De leerlingen die geselecteerd werden tijdens de schoolvoorrondes op de 13 deelnemende Limburgse scholen buigen zich binnen een modelopstelling van het Europees Parlement over verschillende problemen uit de actualiteit van de Europese politiek. Tevens zal de Derde Graad Voorzienigheid uit Belgisch Limburg na een geslaagde eerste deelname in 2012 ook dit jaar deelnemen aan onze conferentie. We zijn ervan overtuigd dat de deelnemers een fantastische week te wachten staat, waarin ze zelf kunnen ervaren hoe in Europa belangrijke besluiten worden genomen!

  Stichting MEP Limburg nodigt geïnteresseerden van harte uit voor het bijwonen van:

  Datum: maandag 15 april 2013
  Aanvang: 17.30 uur
  Locatie: Statenzaal, Gouvernement Maastricht

  Welkom:
  De heer Raphaël Lepot
  Voorzitter Stichting MEP Limburg
  Provinciaal Coördinator Stichting MEP Nederland

  Sprekers:
  Mevrouw Karin Straus
  Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal

  De heer Guido Wevers
  Artistiek directeur Stichting Maastricht Culturele Hoofdstad 2018

  De heer Guy Frints
  Oprichter en erevoorzitter Stichting MEP Limburg

  Landenspeeches:
  Delegatieleiders van de deelnemende scholen
  Na het officiële openingswoord is het aan de delegatieleiders van de verschillende schooldelegaties om in een landenspeech de EU-lidstaat die zij tijdens de conferentie vertegenwoordigen voor te stellen aan het parlement.

  Datum: donderdag 18 april 2013
  Aanvang: 17.00 uur
  Locatie: Statenzaal, Gouvernement Maastricht

  Spreker:
  De heer Ron Bonekamp
  Lid College van Bestuur Stichting LVO

  Bekendmaking:
  Limburgse delegatie voor de Nationale MEP Conferentie 2013 te Den Haag
  Door de heer Raphaël Lepot
  Voorzitter Stichting MEP Limburg
  Provinciaal Coördinator Limburg Stichting MEP Nederland

  Borrel
  De Limburgse MEP Conferentie 2013 zal worden afgesloten met een borrel in het Gouvernement te Maastricht.

  Tevens is alle publiek van harte welkom voor het bijwonen van de behandeling van de resoluties tijdens de Algemene Vergadering van het Limburgse Model European Parliament.

  Datum: donderdag 18 april 2013
  Aanvang: 9.00 – 17.00 uur
  Locatie: Statenzaal, Gouvernement Maastricht

  Tijdens de plenaire vergadering van het Model European Parliament leggen de verschillende commissies hun resoluties voor aan het parlement, waarna zij door het parlement (lees: de verschillende landen) aan de tand worden gevoeld en het parlement onderling debatteert over het al dan niet aannemen of verwerpen van de in behandeling zijnde resolutie. Dit alles volgens de gebruikelijke protocollen zoals die ook van toepassing zijn in Brussel of Straatsburg, waarbij bijvoorbeeld ook via de voorzitter wordt gesproken. Na het voorlezen van de Operatieve Clausules (de 'plannen'), een speech door de commissie vóór hun resolutie, de beantwoording van informatieve vragen, de eventuele behandeling van een amendement, een eventuele speech tegen de resolutie, een open debat binnen het parlement en een laatste speech vóór de resolutie door de commissie, breekt het moment van de waarheid aan; het parlement bepaalt bij meerderheid van stemmen of d e resolutie wordt aangenomen of verworpen.
  Wilt u de Limburgse MEP Conferentie van dag tot dag volgen? Dat kan via onze website, Facebook en Twitter! De website zal elke dag up-to-date gebracht worden met verslagen en foto's. Ook zullen alle uitgaven van de Model European Press hier dagelijks te vinden zijn. Deze 'MEP-krantjes' houden ook de deelnemers zelf constant op de hoogte van wat zich afspeelt binnen het parlement, en komen tot stand door het parlementaire journalistenteam, bestaande uit oud-deelnemers. Via de social media kunt u de vorderingen van de afgevaardigden tijdens de Limburgse MEP Conferentie 2013 zelfs live volgen!

  Comments are closed.