De 26e Nationale MEP Conferentie bijna ten einde

 • De 26e Nationale MEP Conferentie bijna ten einde

  De 26e Nationale MEP Conferentie bijna ten einde

  Afgelopen dagen heeft er een delegatie van Limburgse scholieren onder de vlag van MEP Limburg deelgenomen aan de Nationale Model European Parliament Conferentie. Vanaf maandag kregen de jongeren de kans zich Europarlementariër te wanen en in commissieverband te werken aan een resolutie.

  De commissievergaderingen vonden op verscheidene plekken in het land plaats; in  Leeuwarden, Hoogeveen, Meppel, Zwolle, Arnhem en Den Haag is er zowel maandag als dinsdag druk vergaderd. Vanaf woensdag werden alle leden van het Model European Parliament herenigd in Den Haag om de conferentie officieel te openen in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Na de opening is er druk vergaderd in delegatieverband (per provincie) over alle resoluties en is er door de parlementariërs met hart en ziel gelobbyd voor de prosperiteit van de gemaakte resoluties.

   

  De plenaire vergaderingen staan gepland op de donderdag en vrijdag en zijn dus op het moment van schrijven nog in volle gang. Vurig wordt er gedebatteerd over de gemaakte resoluties, gisteren vanuit de prachtige oude zaal van de Tweede Kamer, en op dit moment vanuit de welbekende blauwe fauteuils van de huidige plenaire zaal van de Tweede Kamer. De Limburgse delegatie, die het land Polen vertegenwoordigt, voelde alle resoluties stevig aan de tand en behartigde hierbij de belangen van Polen in Europa.

   

  Op de donderdagavond had MEP Limburg nog een kleine verrassing gearrangeerd voor de delegatie. Onze deelnemers werden ontvangen en rondgeleid in de gebouwen van de Tweede Kamer door Limburgs Kamerlid Karin Straus. Vervolgens hebben wij als introducees van mevrouw Straus mogen dineren in sociëteit de Nieuwspoort. Dit was voor onze deelnemers natuurlijk een uitgelezen kans om mevrouw Straus van alles te vragen over politiek, studie, ambities en haar werkzaamheden op dit moment. Wij hebben allen absoluut genoten van de tijd die mevrouw Straus aan ons wilde spenderen.

   

  Als laatste zijn wij zeer verheugd u te informeren over het feit dat Valérie Andriessen van Sophianum SG uit Gulpen tijdens de plenaire vergaderingen deel heeft mogen uitmaken van het vijfkoppige presidium. Het presidium is belast met de zware taak om de behandeling van de tien gemaakte resoluties voor te zitten en toe te zien op alle parlementaire formaliteiten en procedures. Het was voor ons absoluut geweldig en een grote eer om Valérie te zien voorzitten en wij zijn dan ook ongelofelijk trots.

   

  Na vandaag is de delegatie Europarlementariër af en gaat het gewone leven weer verder alsof het nooit onderbroken is geweest, hoewel de onvergetelijke indrukken van afgelopen week onze enthousiaste deelnemers natuurlijk altijd bij zullen blijven.

  Comments are closed.