Dag 3 van de Limburgse MEP Conferentie 2016: Vergaderen en lobbyen gaat te allen tijde door!

 • Dag 3 van de Limburgse MEP Conferentie 2016: Vergaderen en lobbyen gaat te allen tijde door!

  Dag 3 van de Limburgse MEP Conferentie 2016: Vergaderen en lobbyen gaat te allen tijde door!

   

   

   

   

  Voor de deelnemers stond vandaag een druk maar interessant programma klaar. De dag begon met een lobbyworkshop, minicollege over referenda en een persconferentie. De interessante lobbyworkshop werd gegeven door lobbyist en afgevaardigde van de provincie Zeeland in Brussel, Dhr. Labovic. Naast een interessante uitleg over het beroep, nodigde hij een aantal deelnemers uit om een pitch te geven en gaf hierop feedback. Ook werd er een leerzaam minicollege gegeven over referenda door Mr. Heringa, professor Staats- en bestuursrecht aan de rechtenfaculteit van Maastricht. Er werden veel vragen gesteld en er ontstond nog een debat. Verder werden commissieleden door het Model European Press team aan de tand gevoeld tijdens een persconferentie. Zij wisten zich goed te redden en gaven duidelijke antwoorden op de kritische vragen.

  Na de lunch kregen de commissies in de laatste commissievergadering de kans om hun resolutie nog één keer door te spreken. Vervolgens moesten zij deze tegenover hun delegatiegenoten verdedigen en uitleggen tijdens de delegatievergaderingen. Het overtuigen werd zelfs nog voortgezet tijdens het diner in het centrum van Kerkrade.

  Alle tips die de deelnemers in de ochtend kregen van Dhr. Labovic, konden zij gebruiken tijdens de lobbysessie in het Raadhuis van Kerkrade. Er werd alles op alles gezet om elkaar volledig te overtuigen van de resoluties. Dit werd voortgezet tijdens de laatste delegatievergadering op die dag onder leiding van de schoolcoördinatoren.

  Deze mooie dag werd afgesloten in de kelderbar van Rolduc, ‘De Verlorenzoon’, waar nog druk speeches werden gegeven voordat zij de nachtrust gingen opzoeken.

  Wij wensen alle deelnemers heel veel succes tijdens de Plenaire Vergadering!

  Comments are closed.