Dag 1 van de Limburgse MEP Conferentie 2016: Spannend, leerzaam en erg gezellig

 • Dag 1 van de Limburgse MEP Conferentie 2016: Spannend, leerzaam en erg gezellig

  Dag 1 van de Limburgse MEP Conferentie 2016: Spannend, leerzaam en erg gezellig

  De deelnemers aan de Limburgse MEP Conferentie 2016 verzamelden zich vanochtend op het station van Maastricht. Na een korte kennismaking met hun commissievoorzitter en commissiegenoten begonnen zij aan de eerste activiteit: de fotospeurtocht. Met de MEP-tasjes in de hand, liepen de Europarlementariërs in spe door de zonnige straten van Maastricht om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

  Na een gezellige teambuilding was het tijd voor een formele lunch in Rolduc, het conferentieoord waar de deelnemers de gehele week zullen verblijven. Een transformatie vond plaats van spijkerbroeken en T-shirts naar strakke pakken en elegante jurkjes. Zoals échte Europarlementariërs moesten ze meteen door naar de commissievergaderingen om hard te gaan werken. Gedurende deze eerste commissievergaderingen werd er al flink gediscussieerd over de vraagstukken.

  ’s Avonds vond de Officiële Opening van de Limburgse MEP Conferentie 2016 plaats. De voorzitter van Stichting MEP Limburg, Sebastiaan Olislagers, wenste iedereen hartelijk welkom en vertelde wat de deelnemers kunnen verwachten deze week. Drs. Th.J.F.M. Bovens, Gouverneur Provincie Limburg, sprak een mooi woordje tot de deelnemers. Hierna was het de beurt aan de deelnemers zelf. Alle delegatieleiders gaven een landenspeech om hun land te introduceren aan het Parlement. Ook vond er een interessant minidebat plaats tussen Mvr. Aleida, afgevaardigde PvdA Provinciale Staten van Limburg, Dhr. Erik Koppe, afgevaardigde VVD Provinciale Staten van Limburg en Dhr. Hans van Wageningen, afgevaardigde D66 Provinciale Staten van Limburg.

  De dag werd afgesloten met een heerlijk diner in Maastricht, waarop een informele avond volgde in de Brasserie van Rolduc.

  Kortom een geslaagde eerste dag, waarop de deelnemers veel nieuwe indrukken hebben gekregen en al hard hebben gewerkt.

  Comments are closed.