Commissievoorzitters en journalisten klaargestoomd voor de Limburgse MEP Conferentie 2015!

 • Commissievoorzitters en journalisten klaargestoomd voor de Limburgse MEP Conferentie 2015!

  Commissievoorzitters en journalisten klaargestoomd voor de Limburgse MEP Conferentie 2015!

  Ieder jaar worden de rollen van commissievoorzitters en journalisten tijdens de conferentie vervuld door enthousiaste deelnemers die het voorgaande jaar zelf aan de conferentie hebben deelgenomen. Natuurlijk is het voor hen belangrijk om een goede voorbereiding te hebben. Afgelopen zaterdag, 11 april 2015, vond er dan ook een voorbereidingsdag plaats in Maastricht om de commissievoorzitters en journalisten klaar te stomen voor de conferentie.

   

  Met de conferentie voor de boeg werd het voor de commissievoorzitters tijd om het reilen en zeilen van hun vak te leren. Na een hartelijk ontvangst, waarbij ze onder andere kennis maakten met de journalisten, werd er overgeschakeld naar informatieve gedeelte van de dag. Mathijs Van Haver en Sebastiaan Olislagers, beiden bestuursleden, deelden al hun ervaringen van de afgelopen conferenties met de commissievoorzitters. Van de algemene regels tot tips and tricks hoe je een commissie moet voorzitten. Om te verzekeren dat de resoluties ook dit jaar van hoge kwaliteit zijn kwam oud-deelnemer Indy Rozenboom de commissievoorzitters toespreken over de werking van de Europese instellingen, cruciaal bij het schrijven van een resolutie. Daarnaast kregen de commissievoorzitters, om de debatten tijdens de conferentie enigszins vlot te laten verlopen, enkele do’s en don’ts voorgeschoteld.

   

  De journalisten hebben natuurlijk ook niet stil gezeten, zij kregen namelijk een workshop van tekstschrijver Jules Roosenboom. Ter voorbereiding hadden de journalisten zich al ingelezen en al enkele stukken geschreven. Verschillende schrijfstijlen, soorten berichten maar ook spelling en grammatica passeerden de revue tijdens deze leerzame workshop. Hierna spraken ze samen met Juliet Souren, die dit jaar de rol van hoofdredacteur zal vervullen tijdens de Limburgse MEP Conferentie 2015, het programma door. Bovendien werden ook hier de laatste ervaringen, tips en tricks uitgewisseld.

   

  Na de workshops verplaatste de delegatie zich naar een meer ontspannen omgeving waar de dag werd afgesloten met een heerlijk diner en de bijbehorende reflectie van de dag.

   

  We hopen dat de commissievoorzitters en journalisten het naar hun zin hebben gehad en veel geleerd hebben tijdens deze dag. Wij hebben er alle vertrouwen in en zien ze graag terug op de Conferentie!

   

   

  Comments are closed.