Brusselreis 2019: het Europees Parlement en de Europese Commissie

 • Brusselreis 2019: het Europees Parlement en de Europese Commissie

  Brusselreis 2019: het Europees Parlement en de Europese Commissie

  Een bezoek aan het kloppend hart van de Europese Unie 

  We blikken weer terug op een lange, leerzame maar zeker ook een bijzondere dag.

  Vanochtend zijn we om half 9 vanuit Sittard vertrokken met de bus richting Brussel. Eenmaal in de Belgische hoofdstad aangekomen werden we met open armen ontvangen in het Europees Parlement en genoten we van een interessante rondleiding. Vanaf de publieke tribune in de plenaire zaal konden we een toespraak bijwonen van de Minister van Justitie van Sri Lanka over de doodstraf. Aansluitend kregen we de kans om Europarlementariër Jeroen Lenaers te ontmoeten. Hij sprak heel boeiend over zijn werk in het parlement en de alumni vroegen hem het hemd van het lijf, bijvoorbeeld over de Brexit.

  Na een heerlijke lunch, aangeboden door de heer Lenaers, was het tijd om richting de Europese Commissie te gaan. Ook hier werden wij hartelijk ontvangen en was er voor ons een zeer leerzame presentatie voorbereid over alle ins en outs van deze instelling. Hierdoor zijn wij veel meer te weten gekomen over het werk van dit belangrijke orgaan.

  De dag werd afgesloten met een smakelijk diner bij het restaurant Publico en beetje vrije tijd om het prachtige Brussel te bewonderen. Al met al is ook dit jaar de Brusselreis een geslaagde dag geweest.

   

  Comments are closed.