Brusselreis 2016

 • Brusselreis 2016

  Brusselreis 2016

   

  Inspirerende sprekers, een bezoek aan het parlamentarium en mooie reüniemomenten. Kortom: de jaarlijkse Brusselreis vond weer plaats. Nadat de bus vol enthousiaste deelnemers was vertrokken vanuit Sittard werden onderweg al de eerste herinneringen samen opgehaald. Aangekomen in Brussel werden we meteen hartelijk ontvangen door Dominique Lebens, beleidsmedewerker van Jeroen Lenaers. Na een kopje koffie kon deze leerzame en interessante dag echt van start gaan.

   

   

  Het begon met een rondleiding door het Europees Parlement gegeven door Dominique Lebens waarbij de delegatie een kijkje kon nemen in de mooie vergaderzaal. Er werd hier meer verteld over de vertegenwoordiging van alle landen en de vertolking. Want hoe wordt een klein land als Luxemburg vertegenwoordigd ten opzichte van bijvoorbeeld Duitsland? En hoe wordt er zo snel gecommuniceerd tussen Europarlementariërs die zo veel verschillende talen spreken? Daarna hadden niemand minder dan Belgisch Europarlementariër Tom Vandenkendeleare en Nederlands Europarlementariër Jeroen Lenaers tijd vrij gemaakt om met onze delegatie in gesprek te treden. Deelnemers kwamen met actuele en interessante vraagstukken voor de politici. Zo werd er gesproken over hoe de politie effectiever kon handelen binnen Europa door samenwerking. Ook de communicatie binnen een Europese fractie kwam aan de orde, hetgeen in Europa moeilijker blijkt te zijn dan op nationaal niveau door cultuurverschillen tussen landen.
  De tijd vloog nog sneller voorbij dan dat de vragen werden afgevuurd en zo was het alweer snel tijd om het Europees Parlement te verlaten. We bezochten het Parlementarium, een heel interactief museum over het Europees Parlement. Er was hier heel veel te zien en ontdekken, zodat we ons in anderhalf uur zeker niet hoefde te vervelen.

  Nadat tijdens de vrije tijd in het mooie Brussel de nodige bonbons en wafels gekocht en geproefd waren was het tijd voor een lekker diner. Gezellig werd er nog  nagepraat en zo werd de dag zeker goed afgesloten. We willen alle deelnemers, sprekers en iedereen die deze reis mogelijk heeft gemaakt erg bedanken!

  Comments are closed.