Bankfurt, the place to ECB(e)!

 • Bankfurt, the place to ECB(e)!

  Bankfurt, the place to ECB(e)!

   

  verkleind-website2

  “Frankfurt is zeker meer dan alleen bratwurst!” concludeerde Lars Cams op de terugweg in de bus. Dat was dan ook het doel van deze reis, erachter komen wat Frankfurt allemaal te bieden had. Door middel van deze tweedaagse reis was het hoofddoel om de Europese Centrale Bank te bezoeken en daarmee een Europese instantie toe te voegen aan de instanties die we jaarlijks bezoeken zoals het Europees Parlement in Brussel en Straatsburg. Maar niet alleen hebben we rondleidingen gekregen door financiële instanties, we hebben ook gezien hoe mooi de stad wel niet is, bijvoorbeeld vanaf 200 meter hoogte en by-night. We denken dat we buiten dat Frankfurt meer te bieden heeft dan worst, ook zeker kunnen concluderen dat het een erg geslaagde eerste editie was van onze Frankfurt-reis!

   

  Donderdagochtend werd er vroeg verzameld bij het station in Sittard, zodat we onze dag zo nuttig mogelijk konden indelen in Frankfurt am Main, dat ongeveer 3 à 4 uur van Sittard gelegen is per bus. “Het was heel indrukwekkend om de stad in te rijden en meteen het onmisbare hoge gebouw van de Europese Centrale Bank te zien liggen.” vond Daniël Schiepers. Dit bezoek moest echter nog even op zich laten wachten, want aangekomen in Frankfurt maakten we eerst kennis met de Frankfurter Küche, waarna iedereen helemaal klaar was voor onze eerste activiteit: een VIP-appointment bij de Frankfurt Stock Exchange, deel van de Deutsche Börse Group. Sven Kerstjens zei: “Bij die Stock Exchange kregen we een hele duidelijke presentatie, zelfs als je niets wist over het onderwerp begreep je aan het einde helemaal wat er daar gebeurde.” Na deze presentatie mochten we zelf een kijkje nemen om te zien hoe het er aan toe ging in de beurs. We zagen hoe werknemers acht computerschermen tegelijkertijd bijhielden en hoe de vloer beneden ons van kleur veranderde bij een koersdaling of stijging. Eenmaal klaar bij de beurs begon het avond te worden, de schemering viel. Dat was voor ons het perfecte moment om de Observation Desk van de Main Tower te betreden. Vanaf de 54ste verdieping op ongeveer 200 meter hoogte, zagen we Frankfurt-by-night. Voor een deel van de groep was dit dan ook niet alleen een letterlijk hoogtepunt.

  Dag twee werd de Europese Centrale Bank bezocht. Al snel kwamen we erachter dat dit prachtgebouw niet alleen van buiten heel indrukwekkend uitzag. We werden hier toegesproken door Dhr. Michael Rötting, Legal Counsil bij Division Institutional Law. Hij vertelde ons wat er precies gebeurde bij de ECB, hoe de aansturing en regelgeving in elkaar zat en beantwoordde alle vragen die we hadden. Helaas waren daarna al de laatste paar uren van onze reis aangebroken. We konden uiteraard niet Frankfurt verlaten zonder meer van de stad gezien te hebben. Een deel ging er op uit om zijn laatste uren te genieten van het oude stadscentrum terwijl de rest beter kennismaakte met de winkelstraten.

   

  Tevreden en moe vertrokken we vanuit de mooie stad die we hadden leren kennen terug naar Sittard. In twee dagen hadden we niet alleen een nieuwe stad leren kennen en meer kennis opgedaan over het bankwezen. Wim van der Velden: “Met zo’n reis vertrek je eigenlijk met een groep mensen die elkaar aan het begin alleen van gezicht kent, maar kom je terug met een grote groep amigo’s. Dat is altijd leuk!”

  Comments are closed.