Aankondiging: Straatsburgreis 2014

 • Aankondiging: Straatsburgreis 2014

  Aankondiging: Straatsburgreis 2014

  Stichting MEP Limburg begint het nieuwe jaar goed: Van 27 tot en met 31 januari 2014 zal een delegatie van oud-deelnemers aan het Model European Parliament Limburg van 2013 een bezoek brengen aan de Europese instellingen in Luxemburg en Straatsburg. 
  In samenwerking met oud-voorzitter van de Eerste Kamer en het Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa, dhr. René van der Linden, zal de delegatie de instanties van de Raad van Europa, het Europees Parlement in Straatsburg, het Europees Hof van de Rechten van de Mens en het Hof van Justitie aandoen. Er staat de oud-deelnemers daar een indrukwekkend en gevarieerd programma te wachten, waarin ze verscheidene grote namen uit de Europese politiek zullen ontmoeten. De deelnemers zullen onder andere het gesprek aangaan met de heer Jean-Claude Mignon (voormalig voorzitter van de Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa) en de heer Johannes Silvis (Nederlandse rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de mens). Naast het formele programma is er binnen de Straatsburgreis voldoende ruimte gecreëerd om de tijdens de Limburgse MEP Conferentie gevormde vriendschappen aan te halen en het sfeervolle Straatsburg met haar indrukwekkende oude binnenstad te ontdekken. Straatsburg ligt namelijk diep geworteld in de Europese geschiedenis en is daarom een uitstekende locatie om de Europese eenwording te bestuderen.
  Ter voorbereiding op de Straatsburgreis kwamen de deelnemers op 17 januari jongstleden samen in Sittard. Hier kregen zij onder begeleiding van de bestuursleden van Stichting MEP Limburg de gelegenheid een enerverend gesprek te voeren met René van der Linden (oud-voorzitter van de Eerste Kamer en het Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa). Niet alleen lichtte dhr. van der Linden tijdens deze ontmoeting graag zijn werk binnen Europa toe, ook herinnerde hij de deelnemers eraan hoeveel voordeel we elke dag opnieuw uit de Europese samenwerking halen. De leerlingen waren veelal onder de indruk van dit gesprek, maar natuurlijk diende deze ontmoeting ook ter introductie op de reis en werd de benodigde praktische informatie met de afgevaardigden gedeeld. Na een korte toelichting door de begeleiding was de toon van de reis gezet en was de delegatie klaar om een onvergetelijke week tegemoet te zien. 

  De Straatsburgreis 2014 belooft een buitengewoon leerzame week te worden, waarin MEP Limburg haar deelnemers de kans biedt de Europese politiek met eigen ogen van dichtbij zien. Stichting MEP Limburg wenst alle afgevaardigden dan ook een waardevolle week toe en hoopt dat de leerlingen geïnspireerd en verreikt terug zullen keren!

  Natuurlijk houden wij u tijdens deze reis graag op de hoogte van al onze activiteiten. Wilt u onze delegatie op de voet volgen? Houd dan zeker onze website, maar ook onze social media kanalen – zoals de officiële MEP Limburg Facebook en Twitter – in de gaten!

  Comments are closed.