Aankondiging: Brusselreis 2013

 • Aankondiging: Brusselreis 2013

  Aankondiging: Brusselreis 2013

  Op 28 maart 2013 zal een delegatie van oud-deelnemers van het Model European Parliament Limburg van 2012 een (reünie-) bezoek brengen aan het Europese Parlement te Brussel. Op deze dag zal de formele kleding weer uit de kast getrokken worden en zullen de oud-deelnemers kennis maken met het Europese Parlement. Deze unieke reis naar Brussel wordt vrijwel jaarlijks aangeboden als een van de vele vervolgtrajecten van Stichting MEP Limburg, in samenwerking met mevrouw Ria Oomen, lid van het Europees Parlement namens het CDA en lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting MEP Limburg.
  De reis zal vroeg in de ochtend van start gaan op het treinstation van Sittard. Vanuit daar zullen de deelnemers, onder begeleiding van verscheidene schoolcoördinatoren en bestuursleden, per bus vertrekken richting Brussel. Tijdens de busreis heeft de delegatie natuurlijk voldoende tijd om alle herinneringen van de Limburgse MEP Conferentie op te halen. Eenmaal aangekomen bij het Europees Parlement te Brussel zal de delegatie kennismaken met mevrouw Ria-Oomen-Ruijten, lid van Europees Parlement namens het CDA en lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting MEP Limburg. Mevrouw Ria Oomen-Ruijten is sinds jaar en dag zeer betrokken bij en rondom de activiteiten van Stichting Mep Limburg en nodigt Stichting MEP Limburg al jarenlang uit een bezoek te brengen aan het Europees Parlement. Zij zal de delegatie toespreken en de deelnemers zullen de gelegenheid krijgen om hun prangende vragen over het reilen en zeilen van het Europees Parlement en de Europarlementariers te stellen. In voorgaande jaren is deze ontmoeting als zeer leervol en positief ervaren. Op deze manier zien de oud-deelnemers de Europese politiek namelijk echt van dichtbij!
  De lunch zal plaatsvinden in het restaurant van het Europees Parlement, waarna de delegatie een rondleiding door Brussel zal krijgen onder leiding van een ervaren gids. Tijdens deze rondleiding zullen de deelnemers langs de oudste, bekendste gebouwen en monumenten van de hoofdstad van België geleid worden. De enerverende dag zal worden afgesloten met een diner, aangeboden door Stichting MEP Limburg in hartje Brussel waarna de bus ’s avonds weer richting Limburg zal rijden. 
  Ben jij een van de deelnemers aan de Limburgse MEP Conferentie 2012? Kijk jij al tijden uit naar een reünie en ben je minstens zo benieuwd naar het Europees Parlement in Brussel? Schrijf je dan vóór 23 februari in via deze link: aanmelden Brussel 2013. Het bestuur kijkt alvast uit naar het weerzien, tot in Brussel!

  Comments are closed.