15 t/m 19 april: Limburgse MEP Conferentie 2018

 • 15 t/m 19 april: Limburgse MEP Conferentie 2018

  15 t/m 19 april: Limburgse MEP Conferentie 2018

   

  Op zondag 15 april is het weer tijd voor de Limburgse MEP Conferentie. Een week waarin middelbare scholieren uit zowel Nederlands als Belgisch Limburg zich binnen een modelopstelling van het Europees Parlement buigen over verschillende problemen uit de actualiteit van de Europese politiek. De Limburgse MEP Conferentie is een reële kennismaking met de wijze waarop Europa wordt bestuurd. Gestoken in keurige kleding en zich bedienend van parlementaire taal, zullen de deelnemers zich volledig in moeten leven in de rol van de

  Europarlementariërs in Conferentieoord Rolduc, het Raadhuis van Kerkrade en het Gouvernement te Maastricht. Kortom: MEP Limburg biedt jou, als middelbare scholier, de mogelijkheid een week lang te leven als een heuse Europarlementariër en geloof ons, dit wil je zeker niet missen.

  Voor het eerst organiseren wij dit jaar een vijfdaagse Conferentie in plaats van een vierdaagse. Dat komt omdat er dit jaar maar liefst 16 scholen mee doen met in totaal 111 deelnemers! Nodig je ouders en al je vrienden uit om deze bijzondere week samen met ons te openen en/of af te sluiten! Publiek is namelijk van harte welkom tijdens:

  De Officiële Opening: zondag 15 april van 17:30 tot 19:00 uur, in de Raadzaal van het Gemeentehuis van Maastricht.

  Het Plenaire Debat: woensdag 18 april van 14:00 tot 17:15 uur in de Statenzaal van het Gouvernement en donderdag 19 april van 10:00 tot 16:00 uur, in de Raadzaal van het Gemeentehuis van Maastricht.

  De Officiële Sluiting: direct na het Plenaire Debat op donderdag 19 april van 16:00 tot 16:30 uur. Aansluitend hieraan vindt een afsluitende borrel plaats.

  Ben je benieuwd naar het volledige programma van deze Conferentie? Dit kun je zien door hier te klikken!

  Graag tot dan!

  Comments are closed.